Kdo zaplatí nepřímé škody elektrikářovy chyby?

<< < (3/4) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  20.05.2024, 01:47

Slušnej řemeslník se k tomu postaví čelem a využije svojí pojistky "na blbost" s tím, že neprodleně provede opravu instalace.
Nicméně předpokládám že pojišťovna uhradí pouze prokazatelné škody s tím, že další nároky bude muset tazatelka uplatňovat u soudu. Jak bude úspěšná pak bude záležet na jejím právníkovi a dalších okolnostech, jak už bylo psáno.

Ano, v podstatě toto jsem ji také řekl ale to slyšet nechtěla, byla naštvaná. Proto jsem to interpretoval zde aby si to mohla přečíst, že to není v moci elektrotechnik ů.

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  19.05.2024, 22:00

Myslím, že by to Horác komentoval s odkazem na "splašená kladiva".

Ne, žádná kladiva se nekonají.

Kdo bydlel v bytě 3+1, kde se tři týdny předělává bytové jádro (koupelna, WC) a přilehlé prostory, ten ví, že se to tak nějak dá a není potřeba dělat paniku.

Jak tu již bylo uvedeno, pokud práce prováděl ičař, pak by měl být pojištěný a vše by se mělo řešit přes jeho pojistku. Pokud pojištěný nebyl, práce byly prováděny bez prokazatelného smluvního vztahu, nebylo prokázáno, že jsou všechny reklamované spotřebiče ve vlastnictví poškozené, pak může paní položit hlavu do dlaní a dlouze zaplakat.

A nějaké vyrovnání za nemožnost užívání bytu?
To určitě ne.
Byt byl uživatelný pouze s omezením komfortu, což nic neznamená.
Jiné by to bylo, kdyby byl byt neobyvatelný např. díky následkům požáru, nebo vytopení sousedy.

Zde prostě nastala situace "stane se" a od toho tu máme pojišťovny, kterým cpeme celoživotně nemalé peníze a teď by se měli finančně revanšovat.
Soud bych důrazně nedoporučoval. V naší zemi je to velice nákladná záležitost s velmi nejistým výsledkem.

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  20.05.2024, 07:48

Ano, v podstatě toto jsem ji také řekl ale to slyšet nechtěla, byla naštvaná. Proto jsem to interpretoval zde aby si to mohla přečíst, že to není v moci elektrotechnik ů.

Byl zde prokazatelný smluvní vztah?
Pokud ne, může být paní naštvaná max. na to, jak postupovala a neznalost jí vůbec neomlouvá.
Ostatní jsem napsal výše.

Martin Babrňák:
mě na tom trochu zaráží jedna věc ... ona volala na čez, že chce přepojit z 1F na 3F a čez jí dá nějakej kontakt? Takže nějakej "šmudla" přijede a bez nějaké dohody či smlouvy vymění hodiny, hlavní jistič atd a připojí 4x6 (5x4) i v její rozvodnici a pak se prostě vypaří aniž by nechal dotyčnou podepsat doklad (prachy na ruku)

Možná se pletu, ale není náhodou přechod z 1F na 3F podmíněn změnou smlouvy?

Pavel Horský:
Tak mi dejte nějaké podrobnosti. Fakturu nebo revizní zprávu, zkusím se zeptat ...
No to nééé, ještě vyrábět další poblém?

Dál bych se tím opravdu nezabýval.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana