Lze Wago svorky 2273 instalovat do dřeva?

(1/2) > >>

Jiří Marek11:
Jak je to s instalací Wago svorek v dřevostavbě? Jedná se mi o to zda je v souladu s normami instalace svorek v sádrokartonářs ké krabici s tep. odolností 650°C. Svorka je vlastně proudová část a ta by měla vydržet teplotu 850°C, nicméně u výrobce jsem nic takového nenašel.
Jak případně se řeší spojování vodičů?

Jiří Schwarz:
Zkuste se na to podívat trochu jinak - když už dojde k nějaké zásadní chybě a svorka "začne hořet",  jde o to, aby to hoření zastavila stěna krabičky, jednak by měla být nehořlavá, a podle prostředí, kde je instalovaná, je někdy třeba řešit ještě tepelnou izolaci (např. do dřeva přes sádrové lůžko)

Jan Franěk:
A já si myslel, že Wagovky chcete instalovat do krabičky. Ne do dřeva  o:-) (drinks) A právě ta krabička by měla být s označením 850°C, ne 650°C.

Ještě také pozor, není dřevo jako dřevo. Znáte vlastnosti z pohledu rizika požáru toho vašeho dřeva?

Peter Munka:
Ziadna bezna svorka snad okrem porcelanovej nevydrzi ani 150 stupnov.
Ucel definovania tych teplot spolu s poziadavkou na nesirenie plamena a samozhasavost je inde : poruchovy stav je davno vypnuty spravne fungujucou ochranou (chranic 300mA, pripadne oblukova ochrana),  nez sa dosiahne kriticka teplota na dreve.

Jan Franěk:
Citace: Peter Munka  12.05.2024, 16:06

....... vypnuty spravne fungujucou ochranou (chranic 300mA, pripadne oblukova ochrana),    nez sa dosiahne kriticka teplota na dreve.

Doplnil bych. Proudový chránič do 300mA  (drinks) o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana