Učí svéprávní učitelé svéprávné studenty to správné učivo?
Václav Třetí:
Setkal jsem se také párkrát se studenty v posledním období a bohužel musím potvrdit, že opíšou nebo přednesou čísla, která jim vyplivl počítač nebo kalkulačka bez jakéhokoliv zamyšlení a alespoň minimální kontroly, zda je to vůbec reálné. Chybný výsledek o tři i více řádů je vůbec neudiví. Jenže dnešní vyučující nemají schopnost je "potrápit" a donutit je, aby hledali chybu. Na mnoha školách jsou vyučující, kteří si hrají na to, že učí a studenti, kteří dělají, že studují. Pochopit problém je nebaví, protože je to "moc práce". Nikdo jim ještě neřekl, že až problém pochopí, už to nikdy problém nebude.
Martin Novák:
Citace: Václav Třetí 24.05.2024, 23:12
Na mnoha školách jsou vyučující, kteří si hrají na to, že učí a studenti, kteří dělají, že studují. Pochopit problém je nebaví, protože je to "moc práce". Nikdo jim ještě neřekl, že až problém pochopí, už to nikdy problém nebude.
Přesně. Bohužel musím souhlasit. Dnes ve většině případů mladí nemají ani tu nejmenší snahu studovat něco do hloubky a pochopit problematiku. Stačí jim instantní odpovědi. Ne jednou se mi stalo, že jsem někomu z mladých kolegů poslal třeba pár stránek z knihy ve kterých se nalézalo vysvětlení i se související teorii a bylo mi ještě vynadáno že kdo má číst 26 stránek a zda na to není na YT nějaký tutorial.
A jo nemyslí a nechápou. Prostě opíšou co jim vyhodí google nebo nějaká web kalkulačka. Už jsem viděl taky, jak jeden absolvent vysoké školy elektro neviděl nic divného na tom, že když mu program kapacitu v rezonančním VF obvodu zapsal jako 150k a suverénně poslal dál výsledek v kilofaradech.. .
Milan Hudec:
Proč by se měl student oboru elektro snažit?
Naděje se dostat mezi top je minimální.
Obdobné ohodnocení dostane coby pomocný dělník.
Jirka Š. Svejkovský:
Tvrdím, že rozdíl mezi elektrikářem a elektrotechnik em je v tom, že elektrikář ví jak, elektrotechnik ví i proč.
Miroslav Minařík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 25.05.2024, 22:14
Tvrdím, že rozdíl mezi elektrikářem a elektrotechnik em je v tom, že elektrikář ví jak, elektrotechnik ví i proč.
Vystižné! :-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana