Jak uvažuješ nad instalačními krabicemi a jak s nimi pracuješ?
Igor Nováček:
Nad čím přemýšlet u podomítkové krabice
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jak uvažuješ nad instalačními krabicemi a jak s nimi pracuješ?
Milan Hudec:
Z jakého důvodu mají vícenásobné krabice např.Kopos u dna radius?
Tento v případě montáže relátka a pod snižuje užitečnou hloubku krabice, a z montáže se stává boj o milimetry.
Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec 05.04.2024, 08:53
Tento v případě montáže relátka a pod snižuje užitečnou hloubku krabice, a z montáže se stává boj o milimetry.
Přesně! To mi hodili kolegové na stůl s tím, že tam nemohli dostat nějaké aktory. Já jim to vrátil zase tím, že mají používat aktory normálních výrobců a ne těch, co to vyrábí pro jiný než evropský trh. Ale taky nechápu to zaoblení, jestli kvůli formě vstřikolisu?
Kvita Ladislav:
Citace: Milan Hudec 05.04.2024, 08:53
Protože do sádrokartonu?
Václav Třetí:
Tvar krabic je podřízen způsobu výroby a určení. Výroba vstřikováním do formy vyžaduje mírně kónický tvar pro snadné vyjímání z formy, rozdíl průměrů klasické KU 68 je v desetinách mm (průměr horního okraje a dna), zaoblení není třeba. Krabice určené pro vkládání do sádrokartonu mají zaoblený nebo zkosený tvar pro snazší montáž do předvrtaných otvorů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana