Zajímají dnes někoho zkušenosti těch starších?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Největším uměním je vytěžit staříka 5minut před nástupem jeho senility.

Michal Čeleda:
Když ale nejsou základy ze školy ... Mě učili, že zařízení/zapojení má být nejen funkční a bezpečné, ale že má i nějak vypadat a být přehledné. U stolu je spousta chytřejších než telefon, ale jak je šroubovák v ruce ... 

Kvita Ladislav:
Citace: Miroslav Revús  13.03.2024, 11:04

Opravujem hrubku a hanbím sa za ňu :-)

Myslím, že zrovna zde se za hrubky stydět nemusíte. Ale úplně vás chápu.

Jan Palička:
Říkal mi kdysi známý truhlář, že byl jako externista požádán, aby v jednom učňáku, kde - jak se jevilo - se budoucí vyučenci většinu volného času poflakovali po dílně zírajíc do mobilů a šklebíc se na výklad postaršího mistra - udělal jakési ne úplně jednoduché polotovary výrobků právě pro výuku těch učňů.

A pak prý zíral, protože skoro všichni učni, když zjistili, že tam někdo něco zajímavého vyrábí, se odpoutali od svých mobilů a šli mu zírat na ruce, ptát se na pracovní postupy a dožadovat se vysvětlení, jak se tohle či onohle dělá.

Takže ono to je také o způsobu předávání zkušeností.... . 

Jan Franěk:
Citace: Jan Palička  13.03.2024, 16:54

Takže ono to je také o způsobu předávání zkušeností.... . 

Naprostý souhlas. Setkáváme se s tím i na školeních. Někdo může přednášet o zajímavém tématu a přesto díky jeho přednesu v sále většina spí, nebo kouká do mobilních zařízení. Jiný je vyhlášeným přednášejícím a jeho přednášku si nenechá utéci nikdo z přítomných a předsálí se zcela vyprázdní.

Bohužel někteří velmi dobří přednášející zapadli do určitého stereotypu, kdy už to moc nejde. Zrovna jsem se o tom bavil s kolegou který se zúčastnil školení v Pardubicích a při hodnocení jednoho kolegy z pódia konstatoval (i do oficiálního dotazníku) že díky jeho neustálému vzpomínání na minulost a díky mnoha historkám (mimo téma) stihli probrat z jinak zajímavé přednášky jen slabou půlku. Samotné stránky prezentace bez výkladu bohužel mnoho nemusejí říci. Když jsem vzpomenul jeho jméno, hned řekl ano, to byl on. Hned jsem bohužel věděl o kom povídá

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana