Co způsobuje přetoky do distribuční sítě?

<< < (8/10) > >>

Emanuel Kocián:
(4.34) Cena za překročení rezervovaného výkonu pro místo připojení odběrného místa, výrobny elektřiny nebo distribuční soustavy sjednaného ve smlouvě o připojení je rovna za každý kW překročení:
(4.34.1) na hladině VVN 388 Kč/kW/měsíc,
(4.34.2) na hladině vn 987 Kč/kW/měsíc,
(4.34.3) na hladině nn 2 034 Kč/kW/měsíc.

Žádná penále v kWh není. Platí se to v kW/měsíc s tím, že se tím výkonem se samozřejmě rozumí klouzavý integrál za 15 minut.
I v běžném odběrném místě se může generovat činný výkon. Krom dobře známých případů výtahů (při klesání kabiny dolů se dostane motor do nadsynchronníc h otáček a pak generuje činný výkon),  to může dělat i např. nějaký těžce cyklicky zatížený asynchronní motor, např. katr na řezání, nebo nějaký buchar nebo lis - opět jde o to, že při výrazném a skokovém odlehčení v rámci pracovního cyklu se může motor krátkodobě (na milisekundy) dostat do oněch nadsychronních otáček.

David Hruda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  12.03.2024, 16:50

Banky:
1.8.1 T1: 355 kWh
1.8.2 T2: 1 kWh (nemá HDO)
2.8.0 (dodávka): 3 kWh.

Ty 3 kWh v 2.8.0 jsou na všech elektroměrech, natočí se to tam při kalibraci.

Jan Kelbich:
Citace: Emanuel Kocián  12.03.2024, 23:02

Žádná penále v kWh není. Platí se to v kW/měsíc s tím, že se tím výkonem se samozřejmě rozumí klouzavý integrál za 15 minut.

Ale těmi 15 min se musí ještě vydělit, aby to mělo rozměr [W].

Citace: Emanuel Kocián  12.03.2024, 23:02

I v běžném odběrném místě se může generovat činný výkon. ....  to může dělat i např. nějaký těžce cyklicky zatížený asynchronní motor,....

Nejen to. Jak jsem psal, dělají to i nesymetricky zapojené reaktance (kondenzátory, tlumivky, transformátory).

PS. "kW/měsíc" je ovšem nesmyslná jednotka. Měla by rozměr m2.kg.s-4 . Nic takového jsem v SI nenašel. Správně mělo být "1/kW/měsíc".

Martin Škopek:
Citace: Jan Kelbich  12.03.2024, 20:39

Koukám na to. Pochopil jsem, že tedy jde o průměr za 1/4 h. Tedy integrál výkonu za 1/4 h dělený 900 s.
Jsou to pevně dané 1/4 h intervaly, nebo je to klouzavé okno ?

(4) U měření typu B je

a) základní měřicí interval 1 čtvrthodina; u první čtvrthodiny je začátek stanoven na čas 00:00:00 a konec na čas 00:15:00 kalendářního dne,

b) základní vyhodnocovací interval 1 čtvrthodina; u první čtvrthodiny je začátek stanoven na čas 00:00:00 a konec na čas 00:15:00 kalendářního dne,

c) základní interval pro zpracování a přenos naměřených údajů 1 měsíc,

d) základní vyhodnocovací interval 1 hodina; u první hodiny je začátek stanoven na čas 00:00:00 a konec na čas 1:00:00 kalendářního dne.

Martin Škopek:
Citace: Jan Kelbich  12.03.2024, 23:59

PS. "kW/měsíc" je ovšem nesmyslná jednotka. Měla by rozměr m2.kg.s-4 . Nic takového jsem v SI nenašel. Správně mělo být "1/kW/měsíc".

Jedná se o pomocnou měrnou jednotku pro účtování nákladů ... nehledejte fyzikální smysl. Zbytečně si komplikujete život  (drinks)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana