Kdo dnes může tvořit dokumentaci skutečného provedení a pro stavební povolení?
Kvita Ladislav:
Citace: Kamil Novák 27.03.2024, 22:42
Tak jinak - Jsem já, jakožto revizní technik (RT) nějak vázán NSZ?
Musím, jakožto RT zjišťovat, je-li autor DSPS k vypracování DSPS nějak "oprávněn"?
Podle mne jsou odpovědi Ne a Ne. Nebo žiji v omylu?
Je to sice mimo téma, ale vidím to tak, že NSZ neřeší postupy provádění revizí, proto odpověď 1 zní ne. Na otázku 2 by se dala najít odpověď možná v TNI 33 2000-6:2020, jak si to přeberete, je na vás.
Kamil Novák:
Citace: Kvita Ladislav 27.03.2024, 23:52
Na otázku 2 by se dala najít odpověď možná v TNI 33 2000-6:2020, jak si to přeberete, je na vás.
Vzhledem k tomu, že TNI jsou nezávazné plky, o které se jako RT nemohu opřít, tak toto neřeším...
Kvita Ladislav:
Citace: Kamil Novák 28.03.2024, 00:32
Vzhledem k tomu, že TNI jsou nezávazné plky, o které se jako RT nemohu opřít, tak toto neřeším...
Však píšu, je to na vás...
Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec 27.03.2024, 18:20
Pro stavbu RD tj.neVTZ budu potřebovat jakou všechnu dokumentaci elektro a kdo v hirearchii odborníků nejníže postavený může jednotlivé dokumenty zpracovat/podepsat?
§ 156
Projektová činnost
(1) Územně plánovací dokumentace, územní studie a projektová dokumentace musí být zpracovány projektantem.
§ 14
V tomto zákoně se dále rozumí...
b) projektantem fyzická osoba oprávněná podle autorizačního zákona ke zpracování územně plánovací dokumentace, územní studie a projektové dokumentace,
Na níže uvedené ustanovení v NV 194/2022 Sb. doporučuji zapomenout, jedná se zjevně o bezvýznamnou jalovinu.
§ 7
Vedoucí elektrotechnik
Vedoucí elektrotechnik může vykonávat... ...projektován í vyhrazených elektrických zařízení, které není předmětem autorizace podle jiného právního předpisu5).
Kvita Ladislav:
Citace: Radim Strycharski 28.03.2024, 11:54
§ 156
Projektová činnost
(1) Územně plánovací dokumentace, územní studie a projektová dokumentace musí být zpracovány projektantem.
§ 14
V tomto zákoně se dále rozumí...
b) projektantem fyzická osoba oprávněná podle autorizačního zákona ke zpracování územně plánovací dokumentace, územní studie a projektové dokumentace,
Na níže uvedené ustanovení v NV 194/2022 Sb. doporučuji zapomenout, jedná se zjevně o bezvýznamnou jalovinu.
§ 7
Vedoucí elektrotechnik
Vedoucí elektrotechnik může vykonávat... ...projektován í vyhrazených elektrických zařízení, které není předmětem autorizace podle jiného právního předpisu5).
Taky jsem to sem dával, asi dvakrát nebo třikrát, nechce se mi to dohledávat. Ale je to marný, je to marný, je to marný...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana