Kdo dnes může tvořit dokumentaci skutečného provedení a pro stavební povolení?
František Šohajda:
Citace: Pavel Horský 25.03.2024, 16:36
Určitě?
Co když jako projektant nepoleze do el. zařízení a bude mít na to lidi?
Já si to nevymyslel...J e to přímo řečeno bez určení pro co projektuje elektro v zákoně 250/2021..
Snad zákon je zákon?? (dance)
I když údajně nepoleze do elektriky?Pohybuje se u možného úrazu (rozvodny a podobně)
Vysvětlení státní instituce.. O0
Kvita Ladislav:
Citace: František Šohajda 25.03.2024, 16:55
Já si to nevymyslel...
Já bych řekl, že si vymýšlíte docela dost. Čtete vůbec po sobě to, co napíšete?
pegas100:
Citace: Radim Strycharski 25.03.2024, 14:03
Nevím, proč mám pocit, že se tu neustále míchají jablka a hrušky; projektová dokumentace pro stavební úřad a další účastníky řízení v různých stupních v rámci přípravy stavby na jedné straně, a dokumentace pro výchozí revizi, provoz zařízení a pravidelné revize na straně druhé. :(
Já to vidím také tak.
V ČSN 33 1500(dokumentace odpovídající skutečnému provedení stavby)
V ČSN 33 2000-6(dokumentace odpovídající skutečnému provedení stavby)
V z 250/2021(průvodní dokumentace nebo provozní dokumentace )
Nikde se nepíše nic o projektové dokumentaci.
Pavel Horský:
Navazuji na příspěvek "pegas100"...
Pro ty, kdo neví a ani netuší je to asi takto...
Jaký je rozdíl mezi dokumentací a projektovou dokumentací?
Pokud je stavebním zákonem pro povolení stavby požadována projektová dokumentace, pak se rozumí, že tato musí být zpracována projektantem, tedy osobou oprávněnou k výkonu vybraných činností podle autorizačního zákona (osobou autorizovanou).
V případě dokumentace může být tato zpracována projektantem i osobou s příslušným odborným vzděláním (vysoká škola stavební nebo architektonick ého směru nebo střední stavební škola s maturitou) a je požadovaná praxe alespoň 3 roky v projektování staveb. Obsah a rozsah potřebné dokumentace je zase uveden v příslušné vyhlášce č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů.
Zdroj: https://www.portalobydleni.cz/jak-postupovat-kdyz-hledam-projektanta-a-co-vsechno-mi-musi-zpracovat/
pegas100:
A to je přesně ono o co se to všichni přou.
Výklad pojmů v souvislostech. Není dokumentace jako dokumentace.
Pokud nebude jasný výklad, tak dokumentace ke stavebnímu povolení může mýt jiný význam, než dokumentace skutečného provedení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana