Kdo dnes může tvořit dokumentaci skutečného provedení a pro stavební povolení?

<< < (7/16) > >>

Peter Lovacký:
Zaujímavá môže byť aj otázka, .. že jak má dostačujúce zdokumentovani e skutočného stavu vyzerať...
Napr. také skutočné trasy káblov...,  alebo výpočty lúčov ...,  myslím že toto netreba...
No taká dodatočná dokumentácia pri zmenách v rozvádzači,.. to už je o inom...

Pavel Horský:
A pak je tu také samozřejmě otázka, zda může onen autorizovaný projektant vůbec hrabat do elektroinstala ce při provádění její pasportizace. Bez určitého paragrafu NV 194/2022 Sb. určitě ne.

Kamil Novák:
Přikládám cosi, co je předkládáno jako DSPS. Bez dalšího komentáře ...
Jen snad že nejde o předčasný Apríl, ale skutečnost.

Kvita Ladislav:
Citace: Pavel Horský  26.02.2024, 14:56

A pak je tu také samozřejmě otázka, zda může onen autorizovaný projektant vůbec hrabat do elektroinstala ce při provádění její pasportizace. Bez určitého paragrafu NV 194/2022 Sb. určitě ne.

Všichni autorizovaní technici se specializací elektro, které znám ve svém okolí, mají nezbytnou elektrotechnic kou kvalifikaci, většinou jsou to revizní technici.
A zamyslete se taky nad tím, že je docela dobře možné, že stejně tak, jako vás sejří autorizovaní projektanti elektro - podle vás údajně bez paragrafu NV 194/2022, mohou autorizované projektanty úplně stejně sejřit paragrafovaní projektanti bez autorizace.

Pavel Horský:
Vážený kolego, nikdy jsem neházel všechny do jednoho pytle. Znám pár projektantů, kteří si NIKDY nedělali tzv. padesátku a dodnes v tom pokračují. Proto tvrdím, co tvrdím.
A sejří mě ti, co svojí práci flákají a když se takový "odborník" prokazuje razítkem s lvíčkem, tak to mě pak sejří o to víc.  Nic nemám a nikdy jsem nic neměl proti kolegům, kteří berou svoji profesi vážně a podle toho pak vypadá jejich práce a je pak naprosto jedno, zda jsou autorizovaní či nikoli.
Přijde mi ale, že když se vyčítavě otřu o ČKAIT a jejich členy, otevře se pro některé z vás peklo a vaše ego začne tryskat do závratných výšek. Možná by to chtělo držet se u země a naučit se přijímat nejen chválu, ale i kritiku.
Ono to vlastně nikdy nebylo o členství v nějakém spolku, ale vždy jen a jen o člověku jako takovém a o jeho chování ve svém profesním životě.

Nedávno mi jeden z členů ČKAIT v jiných diskusích napsal, že on je někdo a všichni ostatní bez kuláče s lvem jsou jen pouhými kresliči a vlastně proti němu hlupáci. Pak pokračoval s tím, že mě již dlouho sleduje a že se mu nelíbí mé narážky na jeho autorizované kolegy.
Zřejmě si myslel, jak mi tím ublížil a vůbec ho nenapadlo, že mi svými slovy naopak nalil novou krev do žil, čímž mu velice  (poklona)  (když mě sleduje, určitě si to přečte).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana