Za jakých okolností může být jedna sběrnice PEN a současně PE?

(1/5) > >>

Petr Delka:
V rozvaděči je přívod 4x35 a vodič PEN (úplně vlevo) připojen viz. foto. Rozporoval jsem toto zapojení, jelikož svorkovnice PE a PEN není oddělena. Nemluvě o tom, že zelený vodič úplně vpravo je PEN vodič starého, stále funkčního dvouvodičového rozvodu TN-C. Zajímá mě, jak by přívod a rozdělení řešili zkušenější kolegové, protože vše bylo předáno, zrevidováno a provozovatel se tím teď ohání. Pokud se pletu, tak budu rád za opravu.

Moderátor - Původní nesmysl zněl "Jde o správné rozdělení svorek (lišt) PEN a PE?".

František Šohajda:
Nevidíme to celé.....?
není to bod rozdělení..... Klasické provedení ! Takto to má miliony rozvaděčů!
Zžl. by měl mít modrou bužírku-ale to tu neřešíme...
TN-C na TN-C-S
Nevím, jak by jste to chtěl udělat jinak?? (poklona)

Miroš Jan:
Bod rozdělení není špatně.
Co je špatně, nepopsané vodiče, a ten Al zelený, přepojit vedle přívodní PEN.
 (drinks)

Jan Franěk:
Být v souladu s předpisy na PEN modrá návlečka ( i když zde bych to asi toleroval díky prostorovému oddělení a správnému označení) tak celkem OK, spíš velmi dobré provedení rozdělení PEN na PE a N.
Hlavním problémem tak ve vašem případě shledávám především v tom, že nejsou popsány jednotlivé PE a N vodiče, dle příslušných okruhů.

edit :
Citace: Miroš Jan  16.02.2024, 13:43

Co je špatně, nepopsané vodiče, a ten Al zelený, přepojit vedle přívodní PEN.
 (drinks)

TO jsem si prvně ani nevšiml  (poklona) naprostý souhlas, zelený vodič bude bezesporu také PEN  O0

Milan Otras:
Ja by som sa len chcel informovať v "akých intervaloch" má byť priskrutkovaný mosadzný mostík k medenej lište ? Alebo stačí iba na začiatku a na konci ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana