Je potřeba pro OSVČ provádějící domovní elektroinstalaci osvědčení TIČR?
Milan Hudec:
Tak jinak.
ŽÚ ti dovolí podnikat v elektru obecně.
Pokud se budeš pohybovat ve světě, kde další opravnění nepotřebuješ, nemá tě kdo nahánět.
Stejná situace jako když podnikatel s oprávněním VTZ vleze omylem či záměrně do UTZ.
František Šohajda:
Co jsem zjišťoval, pár lidí co dělá domy má tu druhou elektro činnost v podnikání ,kde není potřeba dobrozdání od TIČRu. Ptal jsem se jich, měli dost krát kontrolu své živnosti ze strany ŽÚ a vždy faktury a jejich práce v nich popsaná , bez závad!!
Už jsem jim říkal, že tak nemohou podnikat, prý je to legální a nyní se brání ne VTZ??
Je pak problém ,jak zapsat číslo jejich oprávnění do revize?Když žádné nemají? (box)
Milan Hudec:
Když nemontují VTZ tak to ani jako VTZ nebudeš revidovat, takže číslo nepotřebuješ.
Nechápu přesvědčení, že kdejaká zásuvka v domku či chatě je VTZ (tj.instalace v gesci MPSV).
Náročnější je úvaha: řemeslník kdejakého oboru ( obkladač, topenář atd.) vykonává činnost za použití stávajících rozvodů v domku, při přísném pohledu se tyto po dobu jeho činnosti VTZ stávají....... ...
Jan Palička:
Citace: Milan Hudec 29.03.2024, 17:19
Náročnější je úvaha: řemeslník kdejakého oboru ( obkladač, topenář atd.) vykonává činnost za použití stávajících rozvodů v domku, při přísném pohledu se tyto po dobu jeho činnosti VTZ stávají....... ...
No, to je otázka. Řemeslník nijak nezasahuje do elektroinstala ce, řemeslník připojí vrtačku na VNĚJŠÍ uživatelskou, laikům určenou, stranu rozhraní mezi elektroinstala cí a uživatelem, což je zásuvka. Nemyslím si, že zasunutím vidlice vrtačky právnické osoby do zásuvky vlastněné osobou fyzickou, když odběratelem elektrické energie je osoba fyzická, se z celého rozvodu stane VTZ. Koneckonců se s řemeslníkem mohu dohodnout, že mu elektrickou energii přefakturuji (já vím, je to v praxi blbost), ale pak jsem dodavatelem a on "odběratelem" s místem předání energie v této zásuvce......
Asi by jiná situace byla, pokud by se řemeslník připojil přímo do rozvaděče nebo do rozvodu jakkoliv zasahoval, ale i pak je na zváženou odkud kam by se z ní VTZ stalo.
To, že řemeslník pošle mail prostřednictví m mé wifiny taky neudělá z mé domácí počítačové sítě firemní síť řemeslníka.
Milan Hudec:
Právě proto jsem uvedl, že úvaha není jednoduchá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana