Zajímavý generátor nebo šarlatánství?

<< < (2/3) > >>

Zdeněk Hruška:
Myslel jsem si,že těch zázračných vynálezů je nějak mnoho a nějak se nemohou prosadit....  ;D
Ale je mi trochu divné toto: Zvrat je definitivní! 26. března 2002 byl udělen US patent číslo 6,362,718 na "bezpohybový magnetický generátor" (MEG),  který se zhruba do roka pravděpodobně stane vůbec prvním komerčně dostupným zařízením na čerpání volné energie v historii.
Datum zavedení je trochu pase,ale proč by amíci patentovali nesmysiy?
Bohužel jsem nenarazil na možnost jak si tuto informaci ověřit....  :(

raj:
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=6,362,718.PN.&OS=PN/6,362,718&RS=PN/6,362,718

An electromagneti c generator without moving parts includes a permanent magnet and a magnetic core including first and second magnetic paths.

Ano, je to skutecne patentovano.

Petr Matuška:
A proč by si nemohl někdo patentovat řešení, které nefunguje? Pokud splní všechny podmínky patentové přihlášky, řešení je původní a zaplatí patřičné poplatky, tak proč ne? Vemte si například tzv. CHYTROU PLASTELÍNU. Vznikla na základě vývoje pro NASA a pak se k ničemu nehodila. Dnes je to komerčně úspěšný výrobek a kdekdo si s ním  hraje. Pokud si někdo patentuje generátor energie z virtuálního vakua, tak ať si jej i vyrábí. Praxe ukáže, jestli to k něčemu bude.

Martin Novák:
US patentove pravo umoznuje patentovat cokoli. Doba, kdy k patentu bylo potreba predlozit prototyp nebo funkcni vzorek je minulosti. Dnes se cele pravni kancelare zabyvaji soutezi "kdo vymysli a da patentovat nejvetsi absurditu". Takze treba existuje US patent na teleport podle ktereho musi platit dokonce i tvurci serialu "Star Trek". Zamer je jasny. At uz za par let vymysli kdokoli kdekoli na svete cokoli smysluplne, bude se muset  domluvit s majitelem patentu.

Jo a mimochodem, cely zazrak zvany MEG je podle jedne analyzy co jsem cetl na netu jenom obycejny rezonancni menic a "zazracny narust energie" spociva akorat ve snaze pouzit na mereni na vstupu a vystupu obycejne multimetry. Na fotkach co koluji internetem jsou vetsinou k mereni napeti a proudu na vstupu a vystupu pouzivany merici pristroje kategorie "za pet stovek od Conrada" co pri frekvencich v radu desitek kHz naznacuje, kde se asi bere narust energie mezi vstupem a vystupem.

A to je MEG jen zlomkem humoristickeho cteni. Doporucuju treba tohle
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=144

P.S. Moralni profil pana Wojnara treba doplnuje i tvrzeni v navodu, ze zarizeni nefunguje s olovennymi akumulatory, ale jen a pouze s NiFe akumulatory jisteho vyrobce...

Kamil Novák:
Copak Wojnar, to je na internetu už léta známý komik.  (fool)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana