Mohu naprojektovat nový rozvaděč pro stroj, který nesplňuje bezpečnostní normy?

<< < (2/5) > >>

Matěj Novobilský:
Takže jsem zjistil, že zákazník nabídl investorovi modernizaci zařízení, tudíž to chápu tak, že z hlediska projekce nemůže jít o opravu, ale o rekonstrukci, tj. museli bychom vyřešit i nevyhovující bezpečnost.

Souhlasíte prosím vás?

Jan Franěk:
Citace: Matěj Novobilský  23.01.2024, 13:23

Souhlasíte prosím vás?

Za mne stoprocentně. Vy si uvědomte že z hlediska návrhu (projekce) ručíte před zákonem za vaše řešení po celou dobu co je strojní zařízení využíváno. Nechoďte do ničeho o čem nejste přesvědčený na 120% že je to bezpečné.

Jakub Kryl:
1. Oprava - výměna starých dílů za nové, na stroji se z hlediska funkčnosti a ubsluhy nic nemění.

2. Rekonstrkukce (modernizace) - výměna a doplnění dílů a prvků, tak aby splnovaly sloučasné normy a zákony.

Jesli zákazník nabídl investorovi modernizaci zařízení a je to i v písemné formně jako např. smlouvě a podobně. Tak z toho plyne bod 2.

Jak psal kolega Jan Franěk Nechoďte do ničeho o čem nejste přesvědčený na 120% že je to bezpečné.

Miroš Jan:
Plně souhlasím s kolegy pře de mnou.

Totiž to co popisuješ, respektive vyprojektovat a vyrobit pouze rozvaděč, je vlastně podstatná změna, původního konceptu, původního výrobce toho strojního zařízení.
Takže, se jedná o činnost ,    jakožto při výrobě nového strojního zařízení.
Tam je základní stavební kámen, provést řádnou analýzu rizik, toho stávajícího strojního zařízení, a poté pokračovat dále.
Vzal bych nohy na ramena a koukal kde nechal tesař díru, a upaloval od toho.

Matěj Novobilský:
 (poklona)  za Vaše rady. Asi bude nejlepší vycouvat.

Existuje někde definice Oprava vs Rekonstrukce strojního zařízení v jednom NV nebo ČSN? Nedohledal jsem to v pojmech u strojních zařízení...

(poklona)  

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana