Lze napojit bod rozděleni na svod hromosvodu?
Jan Franěk:
Citace: Fuk Tomáš 19.01.2024, 19:32
Tak ten zřejmě vývod pro MET má.
Dokonce lze předpokládat že má i základový zemnič. Možná i svorkovnici MET
Nic, musím zopakovat to, že v případě nejasností je lepší pozvat si svého RT k ověření. Asi tady řešíme něco, co je pravděpodobně vyřešené. Laik nám nedokáže dodat relevantní informace i kdyby nakrásně chtěl. Jedna fotka nám toho asi řekla víc, než hromada předchozího textu.
Tedy viz má reakce č.19
Václav Třetí:
Již jsem tady před časem napsal, že tyto internetové (nebo telefonické) konsultace nevedou obvykle k řešení problému. Místo je třeba vidět, udělat kontrolu, měření a pak případně na místě hledat možnost nápravy. Většinou to je daleko rychlejší a zároveň spolehlivější. Od včerejšího rána zde probíráme ve 40 příspěvcích to, co mohlo být už možná vyřešené.
Tomáš Říha02:
Můj dům, narozdíl ad tohoto, žádný svod pro MET na rozdíl od toho na fotce zkrátka nemá.
Jinak pro zajímavost. Stavba už je zkolaudována a má i vstupní revizí , dělanou jen na oko. Sám RT mi to přiznal . Žijeme zkrátka ve světě , kde je možné cokoli.
Václav Třetí:
Řešení - pozvat svého, nezávislého RT a udělat novou, skutečnou revizi a tlačit developera k odstranění závad. Ono jich tam možná bude více - řekl bych, že je to docela jisté.
Peter Lovacký:
Citace: Tomáš Říha02 20.01.2024, 02:23
Můj dům, narozdíl ad tohoto, žádný svod pro MET na rozdíl od toho na fotce zkrátka nemá.
Citace: Tomáš Říha02 18.01.2024, 07:47
Jeden z nich vede kousek od rozvaděče, takže bych se na něj napíchl.
Vyzerá, že poznáte vašu situáciu a zloženie odborníkov vo vašom okolí dosť dobre nato, aby ste vedel, že prečo píšete sem...
A že tu očakávate rady, ktoré vám pomôžu v komunikácii s odborníkmi nielen z odborného, ale aj z ekonomického hľadiska..
Podľa môjho, je čisto normové riešenie u vás už „zabétonované“, .. a jak druhé v poradí ostáva riešenie síce nie úplne presne normové, ale stále bezpečné a zároveň ekonomicky prijateľné...
Predstavte si, že hneď tesne, pár cm vedľa toho vývodu pre zvod, by developer osadil taký istý drát pre vývod k METke (rozvádzaču), .. to by už v rozpore s normou nebolo, jak na to upozornil p. pegas100..
Takže ak z toho vývodu pre zvod blízko rozvádzača v mieste meracej svorky obočíte na METku, a zvod bude pokračovať rovno do základového zemniča, tak sa zas pýtam, že jaké, (ale naozaj reálne riziká), tu odborníci vidia od takého to riešenia...keď jeden drát zo zemniča po odbočenie bude spoločný pre zvod i vývod k METke..., a budú ošetrené riziká čo som spomenul včera o 7:25..
Dajme tomu, že ten kúsok odbočíte vodičom HVI v mieste meracej svorky...
Citace: Peter Lovacký 19.01.2024, 07:25
Napr. taký zvod ktorý prechádza k zemniču cez stenu v suteréne priamo poza METku, môže byť tiež jeden z dôvodov na zamyslenie sa...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana