Je možné provádět elektropráce jako občasný výdělek?

<< < (2/5) > >>

Milan Hudec:
Myslím, že pokud tazatel nebude konat činnosti na VTZ, tak o paragraf nejde.
Bude si muset hlídat zákon o daních a bezpečnost práce.

opatovice64:
Domnívám se, že nás stát v podstatě nutí přejít do šedé event. černé ekonomiky.

Jaromír Táborský:
Citace: Pampalíny  13.12.2023, 23:28

Mám paragraf 6. Chtěl bych vědět jestli je možné provádět elektro prace jako jen jako občasný výdělek. Třeba synovi udělat nové zásuvky,  u známých zapojit novou elektroinstala ci, když budu mít na Ičo rekonstrukci koupelny, tak jestli to mohu zapojit a stačí kdyz zavolám revizáka a potvrdí mi to. Jde mi čistě jen o právní pohled aby z toho nebyl problém. Takže jednoduše mohu dělat elektro offiko i bez živnosti když splním všechny náležitosti?

A chcete pohled bezpečáka, inspektora SUIP, názor Tičru, právníka, berňáku, nebo odběratele? Každý vám poto vybarví po svém. Když to bude nevinná pomoc tak bych se nestresoval. Pokud už půjde opravdu o byzny, tak je to jiná. Moc jste toho nenapsal a každá rada nemusí být zrovna ok. Když to uděláte jak to má být, to je jako si postavit na zahradě továrnu. Pokud to uděláte "tak nějak" jste v šedé zóně pro "pár špinavých zlaťáků". Tak co byste chtěl?

František Šohajda:
Citace: Milan Hudec  14.12.2023, 18:11

Myslím, že pokud tazatel nebude konat činnosti na VTZ, tak o paragraf nejde.
Bude si muset hlídat zákon o daních a bezpečnost práce.

Kontrolní otázka.... (poklona)
Milane myslíš, že když bude opravovat, montovat jen v občanské výstavbě, že nebude potřebovat oprávnění z TIČRu ? Jako že to není VTZ?? I bez 194/2022?
No to nevím?? co na to řekne TIČR.

Miroslav Revús:
Keď to bude robiť bez živnostenského oprávnenia, tak nebude potrebovať ani elektrotechnic ké vzdelanie. Do prvého problému.

Odpoveď na otázku "Je možné provádět elektropráce jako občasný výdělek?" znie:
Áno, je to možné. Otvorte si živnosť a nájdite si na to dostatok voľného času.

S revíznym technikom musíte mať písomnú zmluvu, že bude revidovať vašu prácu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana