Radek Luža
|
|
« kdy: 18.11.2023, 12:57 » |
|
Vhledem k tomu že se věnuji spíše průmyslovým strojům a zařízením a k domovním instalacím se dostávám zřídka, tak bych se chtěl dotázat kolegů, jestli lze následující svítidlo umístit nad sprchový kout a za jakých podmínek. https://www.ledsviti.cz/cerny-vestavny-led-panel-120x120mm-6w-ctt-lada-ip44/#hNemám k dispozici aktuální normy ale podle obrázku v příloze mě to napovídá že NE. Nejlépe prosím graficky znázornit na obrázku z normy abych měl u zákazníka rejpala čím argumentovat.
|
kyby sis někdy nevěděl rady s opravou stroje tak vyzkoušej toto "vezmi si sebou krucifix, otevři rozvaděč a spusť : ó zkurvená závado opusť tento stroj a odejdi pryč z této firmy" :-D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #7 kdy: 21.11.2023, 11:37 » |
|
Áno, strop má presne 300cm,.. 225 + 75, .. aspoň teda podľa kótovania nad vaňou... Svietidlo zapustené do takého stropu je potom v polohe 300+, .. a teda vlastne mimo požiadaviek 701čky..
Podle mě, tyto rozměry jsou pouze na stěnách, na stropě je podle obrázku zóna 3. Zóna 1 a 2, jsou směrem na strop definovány a ohraničeny úplně stejně. Viz výstřižek ze 7-701. Ale je možné, že to máte na SVK malinko jinak...
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juraj Rojko
|
|
« Odpověď #16 kdy: 21.11.2023, 21:35 » |
|
Myslel jsem to ve smyslu polohy horizontálních rovin, ale napsal hodně nešikovně. Prostě výškově jsou ty dvě zóny stejné, proto i bod a) mají stejný. Tedy doufám, že nekecám, protože do normy zrovna nekoukám, jen si pamatuju, že jsou tam vždy dva odstavce, jeden pro výšku, druhý šířku. A pokud tomu správně rozumím, tak se podivujete nad tím, že ty odstavce pro výšku jsou stejné u zóny 1 i 2.
|
|
|
|
|