Musí jít přívodní kabel do rozvaděče nejdříve na svorkovnicí?
Milan Hudec:
Gro dotazu bude nejspíš.
Svodič před či za vypínač?
Jan Bocek:
Věřím, že ten, kdo připravuje projektovou dokumentaci,
tak bude dobře vědět a znát, jak má navrhnout rozvaděč k dané aplikaci.
Klasicky bytový nebo domovní rozvaděč...... jak již napsal kolega Vít Rotrekl, někdy tak a někdy jinak. Podle technické specifikace. I domovní rozvaděč může mít podobu rozvaděče v průmyslu, kde obvykle svorky jsou.
Miroš Jan:
Citace: Jan H 01.11.2023, 20:29
Ve strojních skříních se svorky osazují
i v současnosti.
Mám tomu rozumět tak, že se jedná o rozvaděč strojního zařízení?
Tak na prvním místě je dokonalý projekt elektro. Ten určuje zda svorky ano či ne.
Naše firma, v 92% případů, svorky neosazuje. U poslední zakázky, jsme měly osazen jako hlavní vypínač deon s In = 160 A. Tak to se napasoval přívodní kabel, přímo na svorky toho deonu. Svorkovnice navíc je zbytečná. Samozřejmě se jednalo o rozvaděč strojního zařízení, a né rozvaděč pevné, elektroinstala ce. (dance)
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 02.11.2023, 07:47
Gro dotazu bude nejspíš.
Svodič před či za vypínač?
Radšej by som videl zrovnanie potenciálu iba v iskrisku SPD, ..jak aj vo vypínači..
Petr Chalupa_:
Citace: Peter Lovacký 02.11.2023, 18:09
Radšej by som videl zrovnanie potenciálu iba v iskrisku SPD, ..jak aj vo vypínači..
To já také. Na druhou stranu, když tam po bouřce polezu měnit vadný modul přepěťovky, tak vypnu hlavní vypínač a budu očekávat, že je to prostě vypnuté. Takže za mě, z logiky věci plyne prvně vypínač, pak přepěťovka. Jestli by to bylo opačně schůdné třeba s výstrahou "Pozor, pod napětím i při vypnutém hlavním vypínači" nevím. K tomu by se mohl vyjádřit někdo z místních revizáků.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana