Musí jít přívodní kabel do rozvaděče nejdříve na svorkovnicí?
Václav Třetí:
Kolegové Horský a Schwarz mají oba pravdu, byť se jejich odpovědi diametrálně liší. Jak to rozsoudit? Je to mimo jiné i o kvalitě materiálu a práce a také o požadavku odběratele a zkušenostech, šikovnosti elektrikáře.
Také je dobré přihlédnout k velikosti a vlastnostem rozvaděče a samotných rozvodů.
Paušálně se to rozhodnout nedá!
Milan Hudec:
Já třebas pocitově nemám důvěru ve výměnné moduly svodičů, prostě další spoj, věřím že zkoušený rázovou vlnou, ale taknějak se mě to nezdá.
Miroslav Revús:
Citace: Milan Hudec 04.11.2023, 11:50
Já třebas pocitově nemám důvěru ve výměnné moduly svodičů, prostě další spoj, věřím že zkoušený rázovou vlnou, ale taknějak se mě to nezdá.
Tu je skôr problém, že keď bude náhradný modul v budúcnosti potreba, nebude sa už vyrábať.
Miroš Jan:
Citace: Milan Hudec 04.11.2023, 11:50
Ale no tak, Milane nejseš moc pesimistickej? (drinks)
Citace: Miroslav Revús 06.11.2023, 07:12
Tu je skôr problém, že keď bude náhradný modul v budúcnosti potreba, nebude sa už vyrábať.
To ale neví nikdo z nás. o:-)
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Revús 06.11.2023, 07:12
Jj.to je další věc.
Výměnné moduly bych čekal jen u varistorových, u jiskřišť s "neomezenou" životností nikoli.
Za sebe jsem zaznamenal jen dva případy výměny/poškození jiskřiště, v prvním dorazil "pan" blesk, kdy to odnesl nejen svodič ale i systém pospojení MET, v druhém to byla montážní chyba.
Celkem by mě zajímalo, jak jsou na tom s výměnou jiskřištových svodičů 25kA a výš další kolegové.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana