|
|
Ondřej H
Neverifikovaný uživatel @2

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 29.10.2023, 16:31 » |
|
Mám vyzkoušené zvonkové trafo od Schrack BZ326578-A, kterým teda napájím jen ventily, řízení dělá TECO, ale toto trafa mám vyzkoušené že dva elmag ventily zároveň zvládne utáhnout. A ano je pod napětím 24/7 během zalévací sezony, tedy cca od března do listopadu.
V mém případě za Toro ŘJ bude venitlů 6. Ale ano, současně nepoběží nikdy všechny, takže obodobné. A také napájím právě ŘJ, u které jsem se řídil uvedenými parametry. Tady narážím. Bylo by pro ni s Schrack trafem při 24V proud >1A ok?
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 29.10.2023, 16:58 » |
|
No, za špičku v tomto považuji zdroje firmy MEANWELL, kde dokážu dohledat i technické údaje, na které se jinak musím složitě dlouho doptávat. Pak také Schrack, Hager, MC LEd a mnoho dalších výrobců. Řekl bych, že dnes s těmito zdroji problém nebývá. ZAjímavý bývá parametr minimálního klidového odběru, který pomáhá šetřit po většinu roku. ZDe mám opět dobrou zkušenost se zdroji MEANWELL. Velmi dobré parametry a až neskutečnou výdrž/spolehlivost, mají různé zdroje pro automatizaci budov, například pro systémy KNX a podobně.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 29.10.2023, 17:09 » |
|
A nebylo by dobré, kdyby se k tomu vyjádřil přímo výrobce komponentů závlahového systému?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 29.10.2023, 17:48 » |
|
A nebylo by dobré, kdyby se k tomu vyjádřil přímo výrobce komponentů závlahového systému?
Závlaháři dodají adaptér do zásuvky, a strčí do ŘJ. z té jsou pak napojeny ventily.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 29.10.2023, 17:51 » |
|
V mém případě za Toro ŘJ bude venitlů 6. Ale ano, současně nepoběží nikdy všechny, takže obodobné. A také napájím právě ŘJ, u které jsem se řídil uvedenými parametry. Tady narážím. Bylo by pro ni s Schrack trafem při 24V proud >1A ok?
To bude chtít asi zkusit. Nevím kolik si ŘJ bere. Ale ventily mají kolem 10-12VA, jestli si to dobře pamatuji, takže teoreticky by to mohlo zvládnout krmit ŘJ + dva ventily, ale nejspíš se bude muset ošetřit aby nesepnuly současně.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
|
|
|
Jan Palička

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 30.10.2023, 21:01 » |
|
Podívejte se na Siemens SEM62.1. Modulové provedení, 30W, 24V s dobrou stabilitu.
SEM62.1 používám na závlahu už asi 8 let a plně doporučuji. Dva ventily v pohodě. Je ale pravda, že neběží trvale, první krok závlahy je zapnutí trafa a druhý ventil se spouští s časovým zpožděním.
|
|
|
|
|