Jaká je logika přepínáni NT a VT spinače HDO v zásuvce?
yhi:
(poklona) moc za vysvetleni (drinks)
Václav Třetí:
Citace: Zdenek Skotnica 25.10.2023, 14:54
V době NT máte nízký tarif v celém objektu (všechny zásuvky, světla a pevně připojené spotřebiče). V době VT je blokované napájení např. bojler, elektrické topení.
Tento stav se na elměru mění podle zařízení, které je namontované vedle (nebo uvnitř) elměru. Pokud máte boiler (nebo jiný spotřebič) namontovaný přes "krabičku", tak pokud je nastavena na správný kód (povel), tak vám spotřebič zapne v době, kdy je elměr přepnut na započítávání nízké sazby. Správně má být v bytovém rozvaděčí namontován stykač, který spotřebiče, které podléhají ovládání má zapínat. Pak není třeba řešt správný povel. V době, kdy elměr započítává odběr jako nízký tarif, tak je tak započítáván odběr celého bytu.
yhi:
Pardon, nechapu prvni vetu (jsem laik viz vyse), nicmene z toho co napsal pan Zdenek jsem pochopil ze ta krabicka blokuje proud pokud neni nastavena NT (viz ty povely, to jsem se docetl na netu a to mam nastavene spravne :) )
Václav Třetí:
Pokud máte spotřebič zapojený přes nějaký mezikus ("krabičku se zásuvkou a vidlicí"), tak ta "krabička" vám ovládá jen ten spotřebič a sama o sobě šetří pouze tím, že spotřebič nenechá pracovat v době vysokého tarifu. Ovšem změnu tarifu pro elměr musí zajistit tzv. HDO, které je v rozvaděči u elměru nebo přímo v něm, protože šetření spočívá v tom, že musí být elměr (v určité době nastavené dodavatelem podle typu odběru) přepnut do nízkého tarifu.
yhi:
(poklona) uz to asi chapu, hadam ze ten elektormer a HDO rozvadec nenastavim sam ale musi cez pokud to je jak rikate rozvadeci
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana