Ako vybaviť ze slovenského paragrafu 21 českou vyhlášku 50?
Patrik_11111:
Mal by som dotaz ohľadom vyhlášky 50. Na Slovensku som získal paragraf 21 (Elektrotechnik). Lenže som sa dopočul, že na území Česka mi paragraf neplatí. Chcel by som, aby mi v Česku uznali môj paragraf, kľudne pôjdem aj na preskúšanie, nakoľko máme nejaké rozdiely v učebných materiáloch. Strednú školu mám ukončenú maturitou v odbore Elektrotechnik .
Miroslav Minařík:
Citace: Patrik_11111 17.10.2023, 14:03
Mal by som dotaz ohľadom vyhlášky 50. Na Slovensku som získal paragraf 21 (Elektrotechnik). Lenže som sa dopočul, že na území Česka mi paragraf neplatí. Chcel by som, aby mi v Česku uznali môj paragraf, kľudne pôjdem aj na preskúšanie, nakoľko máme nejaké rozdiely v učebných materiáloch. Strednú školu mám ukončenú maturitou v odbore Elektrotechnik .
Vyhláška 50/1978 Sb. v Česku již od 1.7. 2022 neplatí.
Od 1.7.2022 se řídíme dle nařízením vlády 194/2022 Sb.
Viz: https://zdroje.elektrika.cz/book/narizeni-vlady-190-191-192-193-194-2022-sb/page/78?t=1020
Miroslav Revús:
Len tak zo zvedavosti:
Uznávame si vzájomne osvedčenia alebo musí byť slovenský elektrikár v Česku opätovne preskúšaný?
Martin Babrňák:
co si pamatuju tak na konci střední jsme dělali zkoušky prvního montéra a nějaké holandské. Prý po jejich úspěšném složení bude naše maturita celoevropsky uznávaná i s v té době paragrafem 5 vyhlášky 50. Ale už je to skoro 20 let, takže to mohu mít pomotané a nebo nám mohli i kecat :D. Bez toho by mě v zahraničí nemuseli uznat, že mám elektrotechnic ké vzdělání
Miroslav Minařík:
Uznávání ...
Je tu řeč o bezpečnosti práce na EZ nebo o znalostech z elektrotechnik y?
Zkusme si zopakovat, kdo se chrání tímto přepisem? Kdo ho akceptuje?
Zaměstnavatel, OSVČ? ...
Uznává se vzdělání, nikoliv "padesátka"!
Vždyť to vyplývá ze samotného dokumentu! Když chci mít novodobý §6, tak to snad už musím vědět, ne? To je jako by se řidič ptal k čemu je blinkr.
Uznávání staré padesátky jinou organizací byl nesmyslem už tehdy! Teď se z toho dělají vtipy typu: "přijmeme elektrikáře s vyhláškou padesát". :-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana