ABB představila novou designová řada vypínačů a zásuvek Zoni
Jiří x Svoboda:
Teď mi to přišlo na stůl. Skládání na stejné bezšroubové mechanismy 3559 jako téměř celé ABB . Zásuvky komplet. Design... kombinace Legrand Valena Life a Schneider Sedna...
Jaromír Táborský:
Pokud má ta nová řada jen nový design, tak to je o ničem. Lidi chtějí tepeater wifi, usb nabíjení ... Jinak se spokojím s time elements ...
Jiří x Svoboda:
Citace: Jaromír Táborský 16.10.2023, 20:24
Pokud má ta nová řada jen nový design, tak to je o ničem. Lidi chtějí tepeater wifi, usb nabíjení ... Jinak se spokojím s time elements ...
Podle ABB nejspíše ne. S novými mechanismy je to v Jablonci obecně problém. Naši zákazníci se třeba mnoho let ptají na otočný stmívač ovládaný dalšími tlačítky. U francouzské konkurence naprosto běžné, ale český ani německý zákazník toto evidentně nepotřebuje a tak zůstáváme u prostého zapojení s č.6 které umí jen sepnout/vypnout. Takže zpět do jeskyně ke svíčce.
kunce:
Já jako běžný občan kvituji u ABB-Jablonec používání stejných strojků 3559 v celé designové řadě...postačí pouze sejmout kryt a vyměnit jej za jiný.
Jako skladník vím, jak těžké je uvést na trh nový strojek, certifikace, konkurence..., možná si to ani zákazník nepřeje pokud není o x procent levnější.
Navíc, jak je zde mylně uvedeno, zásuvka-strojek je komplet nový, má např. implementovano u clonku.
Hezká den.
Jan Franěk:
Citace: kunce 17.10.2023, 07:23
Já jako běžný občan kvituji ....
Já to vnímám pozitivně i z pohledu elektrikáře.
Citace: Jiří x Svoboda 17.10.2023, 05:33
Podle ABB nejspíše ne. S novými mechanismy je to v Jablonci obecně problém. Naši zákazníci se třeba mnoho let ptají na otočný stmívač ovládaný dalšími tlačítky. ....
Osobně to vidím tak, že kdo nenabídne požadované funkce, bývá nahrazen někým jiným, kdo vyplní tuto díru na trhu.
Na první pohled mě nový disajn nijak neuráží, ale ani úplně nezaujme. Díky standardnímu strojku nepřekvapí "zvukem" a úrovní kvality. Ve finále ale o jeho úspěšnosti rozhodnou zákazníci, bez ohledu na to, co si kdo z nás myslí.
Ovšem s napětím očekávám jestli se ABBčko "hecne" v rámci propagace a doplní vzorníky nás montážníků v první linii o novou řadu. Osobně si potřebuji tyto novinky osahat a u zákazníků ukázat jak vypadají plasty, jejich tvary a barvy ve skutečnosti. Rozhodovací mechanismus je u vypínačů a zásuvek často založen na emocích z jejich "ohmátání" investorem/rkou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana