ABB představila novou designová řada vypínačů a zásuvek Zoni

<< < (4/8) > >>

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  17.10.2023, 16:40

Marketing je nedílnou součástí produktu.

Nechápu jak hloubavého technika jako jsi ty, dokáže "rozhodit" pár hloupejch marketingovejc h výrazů, že nehodnotí samotný produkt, ale přihlouplé výlevy marketingového oddělení. Jako technik by jsi měl řešit techniku (produkt) a ne "leták" se šampionem  (drinks)
Z tohoto pohledu to lze vnímat i jako vítězství marketingu nad technikou, protože i negativní reklama je reklama a to se jim evidentně povedlo. Navíc jediným výrazem - šampion, který mi na rozdíl od výrazů smart, chytrý, nejlepší, jedinečný, světový a podobně, nepřijde zase tak mnoho "úderný" a za hranou.

Ale asi je to jen úhlem pohledu

Jan Franěk:
Osobně ohmatáno  o:-) školení s - nedovoluje zveřejnit - v Praze.

Zaujaly mě matné barvy, které jsou v posledních letech velmi žádané.. Šampión je to zřejmě oprávněně, protože jako první z disajnu nabízí variantu s ovládáním přes bluetooth. Podrobnosti ať řekne sám výrobce  (dance)

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  17.10.2023, 18:21

Nechápu jak hloubavého technika jako jsi ty, dokáže "rozhodit" pár hloupejch marketingovejc h výrazů, že nehodnotí samotný produkt, ale přihlouplé výlevy marketingového oddělení. Jako technik by jsi měl řešit techniku (produkt) a ne "leták" se šampionem  (drinks)
Z tohoto pohledu to lze vnímat i jako vítězství marketingu nad technikou, protože i negativní reklama je reklama a to se jim evidentně povedlo. Navíc jediným výrazem - šampion, který mi na rozdíl od výrazů smart, chytrý, nejlepší, jedinečný, světový a podobně, nepřijde zase tak mnoho "úderný" a za hranou.

Ale asi je to jen úhlem pohledu

Nadnesené výrazy mě obecně nevadí, ale říkat vypínači šampion je na mne prostě moc.
Pokud vyjdeme z obecné zásady kvalitativní vyrovnanosti jednotlivých stupňů řízení fi, tak potěš koště co to bude technicky za krám.
Nebo mají jen prapodivný marketing a vše ostatní bude v pořádku.
Každopádně nedůvěra zaseta jest.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  19.10.2023, 23:00

Pokud vyjdeme z obecné zásady kvalitativní vyrovnanosti jednotlivých stupňů řízení fi, tak potěš koště co to bude technicky za krám.
......
Každopádně nedůvěra zaseta jest.

Nechápu Milane. V článku se jasně píše, že strojky jsou to univerzální pro většinu řad, tedy ty samé jako znáš například z řady Tango. Rozdíl je pouze v rámečku a klapkách, což považuji za dnešní skvělý standard, který umožní dříve nečekanou variabilitu. ZA mne z pohledu technika i zákazníka spíše výhody. Jak jsem už psal. Strojek je standard, proto nepřekvapuje. Nicméně psát o ABB strojcích které jsou brány jako standard na trhu vypínačů jako o krámech, mi přijde trochu dost mimo. Nebo s nimi máš nějaký konkrétní problém?
Vzhled nehodnotím, to je výsada zákazníků. Mě na pohmat přišly dost solidní, matná řada dokonce příjemná. Obavy z problémů které znám z řad TIME a ELEMENT se nepotvrdily, tedy vnímám novou řadu velmi pozitivně. Toť vše co mohu po osobní prohlídce k tomuto tématu říci.
Tedy pokud bych při osobní prohlídce objevil nějaký jasný problém, klidně o něm budu informovat a nebudu si brát servítky. Tvrdit ale veřejně o něčem co jsi ani nedržel v ruce, že jedno slovo z marketingového letáku vzbuzuje takovou negativní reakci že to může být krám ...... (mimo)  (ssur)

Citace: Milan Hudec  17.10.2023, 16:40

Marketing je nedílnou součástí produktu.

Nemyslím si. Marketing beru jako podporu produktu a superlativy, byť sebe blbější, nejsou směřovány na mě, ale na investory. Jelikož o nesmyslných výrazech v marketingu toho bylo probráno ve zdejších diskusích už více než dost, tak tvrdit že to vzbuzuje pocit že je to krám, je podle mne spíš za hranou z tvé strany.
Jsem technik a i když si o některých způsobech prezentace mohu myslet své, nepřísluší mi toto hodnotit. Pokud napíšeš že ti v technickém listu chybí nějaká informace a že technická podpora nepomohla, budu jako technik stát plně za tebou a budu nespokojen. Z pohledu technika mě zajímá kvalita produktu, jeho možnosti a šířka sortimentu a v neposlední řadě technická podpora. Na stránkách ABB vidím všechno potřebné co jako technik při návrhu i realizaci potřebuji. Navíc nabízí několik podpůrných sw nástrojů s intuitivním ovládáním, tak to nemohu z pohledu technika vnímat jinak, než pozitivně. Tedy dokud nenajdu nějakou konkrétní negativní věc na této prezentované řadě. Jo, možná po první montáži na něco přijdu a pak se o to zde podělím. Dopředu to ale nebudu odsuzovat, pokud s tím nemám přímou, nebo sdílenou osobní zkušenost.

Milan Hudec:
Reklama má vzbuzovat emoce, a zde svůj účel naplnila.
Na každého působí jinak.
Pro budoucnost výrobku je asi úplně jedno, bez urážky, že se Fraňkovi líbí a Hudec si ho asi nekoupí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana