Dáte přednost jihokorejskému COMMAXu před lokálními výrobci domovní komunikace?
Václav Třetí:
Firma 2N bývala dobrá než se (za)prodali.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 21.09.2023, 09:20
Od Jablotronu jsem se odklonil v okamžiku kdy jsem instaloval jejich EZS, ale na zprovoznění jsem musel hledat někoho jiného s kódy.
..
Nechápu, s jakými kódy?
Jinak Commax také znám a pár jejich modelů jsem instaloval. Ve většině případů bez problémů. Ty byly pouze u venkovních tabel a to se zatékáním vody a následně se zvoněním. Také jsem narazil na problémy s audiem a jeho mizernou kvalitou, která ale mohla být způsobena nevhodným kabelem (už tam byl). To jsem převzal po někom kdo to neuměl zprovoznit
osobně nyní dávám přednost jiným produktům
Jan Yossarian:
Zde bych rád dodal, že nějak nerozlišujeme kde to který výrobce výrábí ale především jaký má přístup k následnému post obchodnímu procesu. Stále existují exoti, kteří prodají a zavírá se za nimi hladina. Jsou však jiní, seriózní, kteří pro své dobré jméno zareagují i v sobotu večer.
Miloslav Stehno:
Po kompletní a úspěšné výměně zvonků i domácích telefonů (systém Commax na 12 VDC) se na nás obrátilo pár sousedů, zda-li existuje možnost zvýšení hlasitosti vyzváněn u domovního telefonu. Máme typ Commax DP-SS (https://www.commax.cz/dp-ss-commax-domaci-telefon-pro-system-4-n-1-tlacitko#tb1=2) a i když na svém těle má znak regulace hlasitosti, tak se zvýšit nedá - vnitřek telefonu žádný přepínač/potenciomentr hlasitosti nemá. Počítám, že Commax používá stejnou formu na vícero typů a my máme zjevně ten nejlevnější...
Telefon zvoní sluchátkovým reproduktorem, po zvednutí sluchátka se reprák přepíná na hovor.
Při zvonění se mezi svorkami 3 a 4 objeví 6 VDC a běžným el. multimetrem (UNI-T UT210E) neměřitelná (vysoká) hodnota VAC.
Při zvonění jde 12 VDC na repráček (13 Ohm) který tedy "bzučí/vyzvání".
Je nějaká možnost hlasitost zvýšit:
- koupit externí 6 VDC bzučák a zapojit ho na svorky 3 a 4 ?
- koupit externí 12 VDC bzučák a zapojit ho před přepínač zvonění/hovor ?
- vyměnit reproduktor ve sluchátku ?
Schéma/svorky telefonu je zde: https://www.absolon.cz/deploy/files/manual_dp-ss2.pdf
, M. Stehno.
Václav Třetí:
Citace: Miloslav Stehno 08.09.2025, 09:59
Při zvonění jde 12 VDC na repráček (13 Ohm) který tedy "bzučí/vyzvání".
Je nějaká možnost hlasitost zvýšit:
- koupit externí 6 VDC bzučák a zapojit ho na svorky 3 a 4 ?
- koupit externí 12 VDC bzučák a zapojit ho před přepínač zvonění/hovor ?
- vyměnit reproduktor ve sluchátku
Tam musí být nějaká chyba! Sám reproduktor nebude připojením 12V= vydávat vyzváněcí tón. Tam musí být někde generátor vyzváněcího tónu (multivibrátor, nebo nějaký modernější zdroj signálu, TESLA Stropkov ho má ve zdrojovém bloku), připojením 13 Ohmového repro na 12V= by protékal proud téměř 1A, který by ho velice brzy zničil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana