Zásady připojování zásuvek 230V včetně ochranných vodičů

<< < (2/6) > >>

Milan Hudec:
C a A a jejich zařazení je rébus i pro mne coby mírně pokročilého (dance)

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  13.09.2023, 11:54

C a A a jejich zařazení je rébus i pro mne coby mírně pokročilého

A není rébus, to je správné, dokonce předepsané zapojení dle ČSN 341010. Protože ctíme staré rozvody, provedené podle dříve platných norem, tak není důvod toto zapojení neuvádět. Setkáváme se s ním ve většině starších objektů a pokud jsou rozvody v udržovaném stavu, tak žádné nebezpečí nehrozí.

C je špatně, to nikdy nebylo tolerováno.

D považuji za nešťastné a nedoporučuji s ním (ani v mezích dnešních norem) experimentovat . Pořádek by měl být, již jak naznačil kol. Schwarz ve staré průpovídce.

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  13.09.2023, 13:26

A není rébus, to je správné, dokonce předepsané zapojení dle ČSN 341010. Protože ctíme staré rozvody, provedené podle dříve platných norem, tak není důvod toto zapojení neuvádět. Setkáváme se s ním ve většině starších objektů a pokud jsou rozvody v udržovaném stavu, tak žádné

Pane kolego, uvadím, že jsem mírně pokročilý, nikoli debil (dance)

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  13.09.2023, 21:35

Pane kolego, uvadím, že jsem mírně pokročilý, nikoli debil (dance)

To jsem o vás netvrdil ani si to nemyslel. Jen jsem upozornil, že toto bylo správné zapojení více jak 60 let, od doby zavedení zásuvek s ochranným kontaktem až do roku 1996. Proto nevidím jako správné označovat jeho uvedení jako rébus.

Jan Franěk:
Citace: Ivo Strasil  13.09.2023, 08:24

V obrázju je chyba - G je také nebezpečné! Jen ať to nějakého laika nezmate...

NA obrázku vidím jasné upozornění, že je G nebezpečné  (norm)
Jediné na co mě osobně nesedí, je tvrzení že některá zapojení sice nejsou správná, ale ani nebezpečná. Pro laika to může být matoucí, až návodné.

Jinak tyto obrázky musí dobře znát každé elektrikářské embryo, o vyučeném elektrikáři nemluvě. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana