Jak se asi chová spirála přívodního vedení s utp uvnitř?

(1/3) > >>

Jan Yossarian:
Nedá mi to abych se zeptal guru mr. Hájka na jeho poznámku k této elegantní skrýši pro UTP. I když se mi nezdá příliš pravděpodobné ale takové uložení se mi zdá velmi efektní zkratkou k EMC problému nebo jsem chyběl některé hodiny fyziky na ZDŠ? :-)

Jiří Schwarz:
To je problém, my budeme řešit EMC, budeme hlídat souběhy a vzdálenosti kvůli přepěťovým špičkám...
A pak přijde nějaký "designér" a zblázní se z toho jak je to neestetické

Jan Yossarian:
Mě připadá, že v podobných případech se autoři dovolávají předpisu který to vylučuje, místo toho aby zapnuli mozek a vzpomněli si na na základní hy chy ky ry dy ty ny. :-)

Sparky Ritchie:
Co si pamatuji z fyziky základní školy, tak vektor indukované elektrické intensity je kolmý na vektor magnetické indukce a opačně. Působí tak jen část spirály rovnoběžná s vodičem. S výjimkou nehomogenity magnetického pole na koncích spirály tak není z pohledu indukovaného napětí na koncích UTP kabelu rozdíl ve srovnání s rovnoběžným vedením UTP a silového kabelu. Klidně mě ale opravte, rád občerstvím své zaprášené znalosti.

Pavel Čermák:
Ty brďo, to se už na základce učí teď ve fizyce tyhle věci ? Kde jsou potom ti chytří kluci a holky
v praxi?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana