Je možné vypínač 5b použiť ako 6 a 1?

<< < (2/3) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
No vida.

Přesto, že zapojení 5a je dodnes postrachem závěrečných zkoušek na učňáku, tak se mi to z hlavy vykouřilo (zapojení nikoliv).

On se ještě vyrábí? Když je 6+6 (tedy 5b) naprosto univerzální přístroj?

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  02.09.2023, 09:31

Já jsem 5A neměl a nemám rád z jiného důvodu. Obvykle mně vyjdou jednička a šestka opačně, než bych logicky potřeboval. Proto jsem vždy raději nakupoval 5B, nyní 6+6.

Kdyby to nenapsal fajnšmekr vašeho formátu, tak bych se optal, proč ho prostě neotočil O0

Václav Třetí:
Otočit vzhůru nohama by šel, ale nevyhovala by poloha zapnuto dole (u části se spínačem). Staré strojky jaksi vnitřně modifikovat nešly, tělíčko byl jeden kus a kontakty nýtované.

František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  02.09.2023, 19:29

No vida.

Přesto, že zapojení 5a je dodnes postrachem závěrečných zkoušek na učňáku, tak se mi to z hlavy vykouřilo (zapojení nikoliv).

On se ještě vyrábí? Když je 6+6 (tedy 5b) naprosto univerzální přístroj?

Setkal jsem se u 20 let praxe elektrikářů ,   když měli vyměnit 5a a vodiče se jim nějak přeházeli, neuměli to zapojit!! Bádali na tom 4 hodiny /a  to už fungovalo,jen měnili strojek/!
Majitelé nemovitosti se divili, proč vypínač na výměnu zaměstná tolik elektrikářů! (dance)
A stejně volali elektrikáře dalšího!!

Pavel Horský:
Jen pozor na to, aby se vám ve vypínači nesešli dva napájecí přívody s tím, že je každý pod jiným jističem a nebo "nedej Bože" dvě různé fáze !!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana