Může mi někdo poskytnout ČSN EN 62305 č. E5.2.2.8?

(1/2) > >>

Petr Kopecký0103:
V projektu na hromosvod který bude na sedlové střeše, s skrytinou z EPDM folie, a na ní bude zemni s trávou, tedy zelená střecha, mam uvedeno že jímací vedení má být provedeno podle ČSN EN 62305 č. E5.2.2.8. A tak vás žádám o poskytnutí tohoto článku abych věděl co je zde uvedeno.
Také jsem zjistil že tato norma již neplatí, projekt byl vytvořen v roce 2018. Tak se chci zeptat zda mohu při realizaci postupovat podle této staré normy nebo musím postupvat podle nové normy. A pokud tomu tak je, tak tedy prosím o poskytnutí ekvivaletního článku z nové normy. Svého projektanta se nemohu zeptat, jelikož již nežije.    

Pavel Horský:
Vámi uvedená norma z listopadu roku 2006 skončila k lednu roku 2014.
Od roku 2014 se tedy musí postupovat dle požadavků souboru norem ČSN EN 62305-1 až 4 ed.2.
Pokud tedy projektant napsal v roce 2018, že musí být ochrana provedena dle ČSN EN 62305 č. E5.2.2.8.,  je to špatně a neúplné a na tuto normu zapomeňte, stejně jako na uvedený článek, který neexistuje a neexistoval.

Jiří Schwarz:
Poskytnout normu je poněkud protizákonný požadavek.

S tou starou normou (starým vydáním normy) je to někdy složité pokud je vydáno stavební povolení podle projektu, kde je norma citovaná a z nějakého důvodu se posunuje termín dokončení stavby  a kolaudace

Soubor norem ČSN EN 62305, ed.2 by měl být "ke čtení" dostupný přes aplikaci Sponzorovaný přístup. Ale pokud s problematikou nemáte zkušenosti, není jednoduché najít v normě a správně použít to, co přesně potřebujete

Jan Hájek:
E5.2.2.8 jsem nenašel v žádné z norem řady EN 62305. Jak v Ed.2, tak první.

GDPR:
Citace: Petr Kopecký0103  23.08.2023, 21:01

Tak se chci zeptat zda mohu při realizaci postupovat ...

Citace: Petr Kopecký0103  23.08.2023, 21:01

A tak vás žádám o poskytnutí tohoto článku abych věděl co je zde uvedeno.

No TVL! Odborně způsobilý zhotovitel se na diskusním fóru dožaduje, aby mu někdo laskavě poskytnul normu. O ČSN Online jste ještě neslyšel?

Citace

Montáž,  opravy, revize, zkoušky vyhrazených technických zařízení a plnění nádob plyny jsou oprávněny vykonávat pouze odborně způsobilé právnické osoby a podnikající fyzické osoby.

To máte vědět, nebo si to nastudovat, ne se ptát po diskusních fórech.
Kam ten svět spěje ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana