Jde elektricky sporak s prikonem 7.8kW pripojit do jednofazove 16A zasuvky?
Václav Třetí:
Nikdo zde nehovořil o tom, že sporák 7,8kW bude připojen přes vidlici 16A. Pouze se zde hovořilo o sporáku Mora E2231AW, který je výrobcem uzpůsoben pro jednofázové připojení vidlicí 16A/250V.
Peter Lovacký:
Citace: Václav Třetí 23.08.2023, 14:22
Nikdo zde nehovořil o tom, že sporák 7,8kW bude připojen přes vidlici 16A.
Áno, však ani ja nie..., píšem o koordinácii medzi vodičmi a prístrojmi chrániacimi tieto vodiče pred preťažovaním.. .
Pripojiť 7,8kW na istič 20A možno niekomu dáva logiku,.. no mne to s normovou ochranou proti preťaženiu vedenia nesedí...
Václav Třetí:
Jističe B 20A bych se bál ze všeho nejméně, ten to přežije, alespoň párkrát spadne, než bude po něm, pak bude po vaření úplně. Nejnebezpečněj ší je vedení. Jaký je průřez, materiál, jedná se o samostatný vývod, nebo je to součást obvodu smyčkovaných zásuvek? Vaše výpočty a rovnice jsou správné, jen ta paní jim asi neporozumí a určitě podle nich nebude vařit.
Jan Franěk:
Proto jsem kolegové psal o:-)
Citace: Jan Franěk 22.08.2023, 06:44
PS: to navýšení jističe okruhu bude možné jen v případě, že je pro sporák samostatná zásuvka. Měl by to provést elektrikář a vše si řádně zkontrolovat, aby vám nezadělal ještě pro další problém
Jsem zvědavý jak to nakonec dopadlo. Dozvíme se výsledek?
Peter Lovacký:
Keď to uvidí RT,..tak nič iné jak "nevyhovuje" ani nečakám..a nepomôže ani pevné pripojenie..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana