Jaké uložení kabelů zvolit v případě vedení po trámech?
Milan Hudec:
AFDD nefunguje jak bych očekával (tj.vybaví do doby příjezdu hasičů), tedy mimo čínských (nechápu proč je evropští výrobci neobšlehnou), s těmi jsou zas potíže legislativní, takže tudy cesta nevede.
Zvolil jsem kombinaci těchto opatření:
Chránič: 0,01
Jistič: C1
Opletený kabel: typ se stíněním/koncentrákem (u siloviny se přiznám, že jsem nikdy zcela nepochopil rozdíl mezi stíněním a koncentrickým vodičem)
Takto bude moje opatrnost uspokojena.
Jiří Kantner:
No pokusím se trochu přispět k tomu jaký je rozdíl mezi stíněným a koncetntrickým kabelem. Stíněné kabely se používají ve sdělovací technice a v počítačových sítích. Stíněním se nepřenáší žádný užitečný signál. Sleduje se parametr koeficient účinnosti stínění, který udává intenzitu rušivého signálu z okolí do signálních vodičů. Ty signální vodiče bývají často 2 -symetrické uspořádání - nebo jsou seskupeny do skupin a ty mají buď každá své vlastní stínění nebo společné nebo kombinaci obojího.
Pokud je signální vodič jen jeden, jedná se podle geometrického uspořádání o koaxiální kabel. I když významově mi přijde koncentrický totožný s pojmem koaxiální ve sdělovací technice se termín koncentrický vodič nepoužívá.
Milan Hudec:
V silovině:
CYKFY - stínění, dle mého názoru daleko s větším průřezem nežli NYCY ale jako pracovní zapovězeno
NYCY - koncentrické jádro, coby pracovní dovoleno
Jediné co mne napadá v čem je rozdíl, je izolační vztah/pevnost mezi jádrem vodiče v kabelu a oním stíněním.
Miroslav Revús:
Citace: M S 08.08.2023, 20:13
Ponuka sa poznamka o povedzme 0.5A istici a AFDD, alebo podobnej zverine, ......
AFFD sa s malým ističom nezlučuje. Minimálny pracovný prúd AFFD sa pohybuje okolo 3-4A.
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Revús 10.08.2023, 07:24
AFFD sa s malým ističom nezlučuje. Minimálny pracovný prúd AFFD sa pohybuje okolo 3-4A.
Nefunguje ani tak, ani tak.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana