Kde bych našel požadavek na automatické odvětrání garáže u RD?

<< < (3/4) > >>

Miroš Jan:
To se podívám, ale až provedu montáž v jedné fabrice. (dance)

Honza Formánek:
Citace: Miroš Jan  31.07.2023, 16:30

To se podívám, ale až provedu montáž v jedné fabrice. (dance)

Do čsnonline bych se dostal až zítra, protože přístup máme na PC kolegy (holt stát),  ale naštěstí pomohlo uložto.

Přímo tam takový požadavek není, ale v příloze A (str. 32) se píše, že "odváděcí ventilátor musí být v provozu po celou dobu pobytu osob v garáži".
Pokud něco nepřehlížím, tak hlavně nechápu, proč se to v RD nevyřešilo přirozeným odvětráním, tzn. dvě díry o rozměru min. 0,025 m2 a je hotovo bez dalšího prokazování. Ale třeba opomíjím nějaký předpis, který tu lehčí cestu znemožňuje.

Jan Palička:
Citace: Miroš Jan  31.07.2023, 11:05

Stavebník, soukromá osoba, si zažádal u stavebního úřadu, o kolaudaci novostavby RD, jejíž součástí byla i garáž pro auto.
Stavební odbor, kolaudaci skrečoval, s vyjádřením, že v garáži, není instalováno,  automatické spuštění odsávacího ventilátoru, pomocí čidla přítomnosti. Toto je informaci stará cca 1 měsíc.

Součastí dokumentace pro prováděni stavby ale i dokumentace pro stavební povolení schválené stavebním úřadem v rámci stavebního řízení, je požárně bezpečnostní řešení stavby. Tam je třeba hledat; pokud v PBŔ takovou podmínku požární projektant neuvedl, nemá SÚ co požadovat
Jinak hasiči svoje požadavky uplatňují v rámci stavebního řízení případně v rámci řízení o změnách stavby před dokončením; uplatnit je až při kolaudaci a změnit tím podmínky vydaného SP, které už nabylo právní moci,  nejde.

Kvita Ladislav:
Citace: Miroš Jan  31.07.2023, 11:05

Popis stávajícího stavu:
Stavebník, soukromá osoba, si zažádal u stavebního úřadu, o kolaudaci novostavby RD, jejíž součástí byla i garáž pro auto.
Stavební odbor, kolaudaci skrečoval, s vyjádřením, že v garáži, není instalováno,  automatické spuštění odsávacího ventilátoru, pomocí čidla přítomnosti. Toto je informaci stará cca 1 měsíc.
Zatím se mě nepodařilo dohledat, kde najdu tuto podmínku, jestli je v ČSN elektro, nebo v požárních předpisech.
Setkal jste se s tímto požadavkem někdo z kolegů?

Nějak zvlášť jsem to nestudoval, jen jsem to prolétl, možná Ti to pomůže...

https://vetrani.tzb-info.cz/11896-vetrani-garazi-1-cast

Pavel Horský:
Tak mi to nedalo a volal jsem kamarádovi, který řeší u hasičů právě vyjadřivačky a povolení.
Ptal jsem se ho na celý problém s tím, jestli se náhodou někde nevyklubal nový požadavek.
Nevyklubal.
Větrání se vyžaduje pouze přirozené pomocí příčně vybudovaných otvorů...je již uvedeno výše Honzou Formánkem.
Trošku jiné podmínkly by byly u garážování auta na propan...ale kdo ví, co má a nebo bude mít uživatel za auto? Takže se neřeší.

Úředník stavebního odboru musí vydat stanovisko s citací na základě které to vše shodil ze stolu. Vsadím se, že bude zakopaný pes v jeho neznalosti a bude kolem sebe kopat jak postřelené prase.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana