Jaké krytí má klasická kabelová vývodka bez gumového těsnění?

(1/3) > >>

Lukáš Láryš:
Řeším problém se zatékáním vody do svítidel. Zkondenzovaná voda stékající po kabelu nateče do svítidla přes otvor pro vývodku. Na svítidle se vytvoří malá louže a ta pomalinku nateče do svítidla. V katalogu, výrobci uvádí krytí IP68 s použitím gumového těsnění, ale neuvádí jaké je trytí bez tohoto těsnění. Hledal jsem u několika výrobců ale nic rozumného jsem nezjistil. Někteří uvádějí přímo IP68, někteří (až IP68) a zase neuvádějí nic o gumovém těsnění. Teoreticky by měla mít IP54, ale zatím se mi nepodařilo zjistit, jestli se to vztahuje jen na těsnění kolem kabelu, nebo i na závit, kterým je vývodka upevněná ke svítidlu.

Milan Hudec:
Guma časem zteří a pak tam teče o to víc.
Vývodky pokud možno montovat zespodu.
Pokud si odpustíme úvahy ohledně zásahu do výrobku, pak se nabízí vlepení/podlepení průchodky a matice lepidlem na plasty, při použití kvalitního lepidla dojde k "zavaření dvou plastů do sebe a neproteče ani kapička.
Mrkněte do katalogu SEZ.

Miroš Jan:
Lukáši, nejde na tom kabelu udělat okapovou smyčku?

Martin Škopek:
 (mimo)
Citace: Milan Hudec  20.07.2023, 09:01

Guma časem zteří a pak tam teče o to víc.

"Zteří" ... tento výraz jsem také používal, avšak nějaký recenzent mi jej v článku vyškrtal a nahradil slovem "degraduje"  o:-) Je to asi rozšířenější a více známý výraz.

Milan Hudec:
Snaha o přílišnou korektnost je mnohdy varovným signálem podlomeného zdraví (poklona)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana