Čím zajistit pravidelné spínání malého ventilátoru?
Libor Kohout:
Do stěny místnosti, ve které je trochu vlhko, jsem dal malý jednofázový ventilátor s příkonem 14 W.
Hledám něco, co by tento ventilátor v pravidelných intervalech vždy na nějakou dobu zapínalo.
Ovládací prvek (cyklovač?) by měl být v provedení pod vypínač nebo něco co by se vešlo do zavíčkované krabice kde je nyní vypínač ventilátoru. Ne v provedení na DIN lištu.
V krabici, kam bych ovládací prvek chtěl dát, není nulový vodič, pouze fáze a zemění.
Zkuste mi prosím poradit něco levnějšího :-)
Jiří Blažej:
Multifunkční časový spínač CS3-4M má i funkci blikače s možností nastavení periody od několika sekund až po 20 hodin. K funkci nevyžaduje střední vodič. Umožňuje i připojení induktivní zátěže do 50VA.
Libor Kohout:
Citace: Jiří Blažej 16.07.2023, 23:01
Multifunkční časový spínač CS3-4M má i funkci blikače s možností nastavení periody od několika sekund až po 20 hodin.
Dívám se do návodu ale bohužel "Blikač při trvalém sepnutí ovládacího spínače dojde ke spínání
zátěže v nastavených časových intervalech 1:1."
Pokud tomu dobře rozumím tak SS3-4M bude třeba po 15 minutách klidu 15 minut větrat nebo po hodině klidu hodinu větrat.
Chtěl bych mít možnost nastavit interval klidu a interval větrání nezávisle na sobě.
František Šohajda:
Citace
Do stěny místnosti, ve které je trochu vlhko, jsem dal malý jednofázový ventilátor s příkonem 14 W.
Co jsem viděl projekty firem ,co se zabývají vlhkostí budov, dávají tam, mimo další chemii i malé ventilátorky, které jsou spínány vlhkostním čidlem třeba MAICO a další.....
Cyklovač je mimo mísu!
Peter Munka:
Tento popis znie divne : "není nulový vodič, pouze fáze a zemění". Tipujem TN-C a PEN tam teda je a je mozne pouzit aj spinac, ktory vyzaduje nulu. Shelly spinaci modul za cenu okolo 15 eur by ste mohli cez mobil nastavit, ako pozadujete, pripadne tam doplnit aj snimanie teploty a vlhkosti a urobit scenar / skript.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana