Je nutný u světelného obvodu samostatný chráničojistič nebo stačí centrální?

<< < (3/8) > >>

Milan Hudec:
Toto dobroserství státu pro byty/domky nesnáším, každý světlasvého ať je strůjcem.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  15.07.2023, 18:26

Toto dobroserství státu pro byty/domky nesnáším, každý světlasvého ať je strůjcem.

Teď říkáš, že si to má doma každý zbastlit dle chuti a čert vem odpovědnost? Nebo jak tvou "noblesu" přeložit?

Radim Strycharski:
Nějak zůstalo nepovšimnuto, že se tazatel ptá na garsonku s jediným světelným obvodem.
A protože toto tvrzení
Citace: Milan Jakeš  14.07.2023, 23:01

Světelné okruhy dnes nesmí sdílet chránič s jinými okruhy.

není pravdivé, ajnžto chránič se světelným obvodem může sdílet další obvody zásuvkové, tak v garsonce s jedním světelným obvodem a řekněme třemi zásuvkovými obvody není problém mít centrální chránič.

Milan Jakeš:
A každému členovi domácnosti (garsonky) pak povinně čelovku :)

Jan Franěk:
Citace: Radim Strycharski  15.07.2023, 19:26

Nějak zůstalo nepovšimnuto, že se tazatel ptá na garsonku s jediným světelným obvodem.
....

Ale nezůstalo. Psal jsem jasně že by to revizí prošlo, ale doporučuji samostatně PCH kombík. Důvodu je zde popsáno dost. Navíc jsem jasně napsal, že se má tazatel zařídit dle svého. Osobně jsem ale hluboce přesvědčen že se nemá ptát zde, ale svého projektanta

Citace: Milan Hudec  15.07.2023, 18:26

NO, tedy navrhuješ osvobodit v domácnosti od všech pravidel a povinností, ať si každý dělá co chce? tedy žádné revize elektro, kontroly a revize komínů, nebo plynu. OK ,  taky názor ......

Osobně bych takového souseda určitě nechtěl. ASi by pak přibylo žalob za obecné ohrožení, protože laik nedokáže bez odborných znalostí, chápat rizika a zvolit vhodná opatření. Sám bych pak dal ještě žalobu na stát, že mne dostatečně a včas neochránil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana