Skutečně hrozilo vyhoření při tomto zapojení stykačů?

<< < (3/4) > >>

Miroš Jan:
V tom schéma, je opravdu PEN? :(

tomas696:
Citace: Jiří_Hrubý  10.07.2023, 15:36

Asi jsem byl moc na sluníčku, ale na prvním obrázku jsem chybu nenašel, zato na druhém, je celkem nesmyslná blokace stykače TUV přes stykač kotle.
Už z prvního obrázku to chápu tak, že obě cívky jsou ze shodné fáze.
Přímotopná sazba do 10kW může pracovat v jednopovelovém režimu, dvoupovlovka je až nad 10kW.
Zapojení stykačů by tedy mělo být s cívkami paralelně a společným předjištěním. Viz PP.

Právě ta blokace mi také přišla nesmyslná a chtěl jsem se dozvědět, jestli přepojení dle obr. 2 bylo nezbytné.
Sazbu jsem dostal, když tu byli přímotopy. Teď tu mám kotel 9kw a bojler 2KW. Přiznám se, že jsem nezjišťoval, jakou sazbu bych měl mít.

Martin Procházka, Slaný:
Z mého pohledu tam nebylo nic špatně. Chápu, že se asi dotyčný snažil snížit zatížení kontaktů HDO, ale udělal to docela nešťastně tak, že jsou stykače zřetězené, takže při závadě či manuálním vypnutí stykače pro kotel nepůjde ani bojler.  (zle)

Citace: Jiří_Hrubý  10.07.2023, 15:39

Ještě by mě zajímalo, zda stykač v kotli je taky na stejné fázi s ostatními stykači.

Proč by to v tomto případě měl být problém? Vždyť v obou schématech je pouze stykačem připnut vývod z kotle na střední vodič, takže přes HDO to vůbec nejde, tedy případné napájení z různých fází zde nevidím jako problém.

tomas696:
Citace: Jiří_Hrubý  10.07.2023, 15:39

Ještě by mě zajímalo, zda stykač v kotli je taky na stejné fázi s ostatními stykači.

To jsem nezkoumal, ale zapojoval to člověk z Prothermu. Stykače žádné bzučivé zvuky nevydávají, tak doufám, že je to zapojeno správně.

tomas696:
Citace: Miroš Jan  10.07.2023, 15:59

V tom schéma, je opravdu PEN? :(

Možná vás jen matu svou neodborností. Chtěl jsem naznačit, že přívod do bytu má 4 žíly. A ten můstek do kterého jde přívodní zeleno/žlutý drát a vše za ním by už asi mělo být značeno jen PE.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana