Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« kdy: 30.06.2023, 08:32 » |
|
|
Výstřižek.PNG (322.39 KB, 393x413 - prohlédnuto 1168 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #5 kdy: 30.06.2023, 09:27 » |
|
krom výše zmíněného mi přijde, že ta spodní nemá vůbec zapojený kolík na PEN
Ano, původně jsou ochranné kolíky zanýtovány do jedné šíny (nebo jak to mám pojmenovat) a na fotografii je tato z mě nejasných důvodů přestřižena. Tím pádem spodní ochranný kolík opravdu nechrání. A to je poměrně vážný problém, vážnější než prasklá keramika a kolíky od barvy.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #6 kdy: 30.06.2023, 09:58 » |
|
|
Výstřižek.PNG (327.92 KB, 437x468 - prohlédnuto 481 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #8 kdy: 01.07.2023, 08:03 » |
|
Barva na kolíku je všeobecně taky problém, ale celkem snadno řešitelný. Kvůli této závadě jsem se nedávno vytočil, když malířská firma malovala pokoje nemocnice!! Prostě "prasata" jinak se to nedá říct!! Toto udělat na jih od nás (třeba Rakousko) tak jednou první linkou domů a bez peněz!! Některé zásuvky se museli vyměnit celé!!
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #12 kdy: 01.07.2023, 13:00 » |
|
Teď bych ještě prodiskutoval, jestli neodhalení takové závady při revizi je vadou práce RT nebo není.
Pokud RT provádí při revizi měření a uvede to v revizní zprávě, pak je neodhalení této nebezpečné závady jistě jeho jasným pochybením. Otázkou je, zda pak někdo RT dokáže, že zásah do zásuvky byl proveden až po konání revize. Tam pak přijde "tvrzení proti tvrzení".
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #13 kdy: 01.07.2023, 14:57 » |
|
To snad nejde neodhalit:
1) prasklá keramika 2) vadná - uvolněná - horní levá zdířka 3) přerušený spoj PE - spodní kolík nezapojen 4) evidentně uvolněný montážní třmen, chybí horní šroub M3 držící keramiku 5) třmen je nevhodně uchycen do LK 6) LK je viditelně vyštípnutá a opravená v horní části lepenkou - isolací 7) nabarvené ochranné kolíky
Objekt bude pěkně rozhadrovaný celý, takový stav napovídá elektrikáři nebo RT:
"Buď hodně opatrný"
P.S. Teď jsem si všiml druhé foto, kde je vidět, jak kulišácky je zásuvka opravená a kryt přidělaný do vyvrtané dírky o kousek výše. Kdo zná tyto zásuvky, stejně vidí, že je něco špatně. Že se tím někdo zabývá, to bych pochopil před 40 léty, tehdá dost věcí chybělo a občas byl na vesnici problém, kde koupit nový kus, nejblíže to bývalo v okresním městě a to mohlo být docela daleko.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #16 kdy: 02.07.2023, 04:28 » |
|
Závada ve strojku zásuvky je zrádná a navíc udělaná někým hodně hloupým. Já bych závadu doměřil jistě, protože mám zvyk měřit nejprve spodní část dvojzásuvky. Pokud by byla zapojena obráceně a nebyl připojen kolík v horní části, tak bych tuto závadu mohl na první měření nezjistit. Přiznám se, že takovou zradu bych neočekával, občas se vidí chybějící kolík, protože povolí jeho nýtování, také jsem se setkal s tím, že kolík drží ve vidlici a vytahuje se zároveň s ní, to jsou závady viditelné na první pohled. S ohledem na vzhledové nedostatky, vyvrtanou další díru v krytu pro šroubek na jeho uchycení, uvolněnou, rozbitou zásuvku a oblepení lištové krabičky a zásuvky páskou, dá se také předpokládat další závada. Zásuvky považuji za kritické místo instalace a při kontrole je rozebírám všechny. Já Honzovi Fraňkovi, že nás s touto neobvyklou závadou seznámil. to kol. Strycharski: Nefunkční kontakt PE je nebezpečný elektricky, nepružící kontakt fáze v horní části dvojzásuvky je nebezpečný zase požárně.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
|
|
« Odpověď #17 kdy: 02.07.2023, 08:22 » |
|
Teď bych ještě prodiskutoval, jestli neodhalení takové závady při revizi je vadou práce RT nebo není.
Nooooo, po přečtení dalších příspěvků musím přiznat, že obě zásuvky opravdu neměřím a tím pádem bych byl vlastně docela v řiti To mě opravdu nenapadlo
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|