Co ví a poví interim manažer o digitalizaci v českých firmách?

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
Sledování cesty k digitálním továrnám optikou interim manažerů
    Sledování cesty k digitálním továrnám optikou interim manažerů. Kdo netuší o jakou profesi se jedná, pak interim management je dočasné obsazení manažera do společnosti, která provádí zásadní změny nebo potřebuje zachránit při neovyklé situaci. Tito odborníci znají obecně funkční provozní modely podniků a umí se na konkrétní firmu podívat s nezávislým nadhledem. V tomto záznamu byl ppoložen dotaz na  ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Co ví a poví interim manažer o digitalizaci v českých firmách?

Milan Jakeš:
Digitalizace firem stojí dosud na chaosu a myslím, že je to tak i správně. Spíš bych řekl, že než rozvoj nás čeká zánik, stejně jako mnoho minulých civilizací. Všechno, co se nevyvíjí a nesměřuje k dokonalosti musí být nahrazeno.
PS: Držím vám přes to palce : ))

Jan Yossarian:
Citace: Milan Jakeš  24.06.2023, 13:10

Digitalizace firem stojí dosud na chaosu a myslím, že je to tak i správně. Spíš bych řekl, že než rozvoj nás čeká zánik, stejně jako mnoho minulých civilizací. Všechno, co se nevyvíjí a nesměřuje k dokonalosti musí být nahrazeno.
PS: Držím vám přes to palce : ))

Také bych řekl. U nás musíme povinně přispívat na LinkediN i když jsou to úplný blbosti a hlavně vše lajkovat. A další pomoc digitalizace naší práci je neustálé vyplňování formulářů. Ale protože jsem rebel, vše plním bezeztbytku! Aby naši soudruzi MBA měli co vyhodnocovat. Ovšem občas mi pro to digitální papírování nezbývá čas na práci. Ale to je asi v řádku. Inu koncern.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Yossarian  24.06.2023, 16:27

Také bych řekl. U nás musíme povinně přispívat na LinkediN i když jsou to úplný blbosti a hlavně vše lajkovat. A další pomoc digitalizace naší práci je neustálé vyplňování formulářů. Ale protože jsem rebel, vše plním bezeztbytku! Aby naši soudruzi MBA měli co vyhodnocovat. Ovšem občas mi pro to digitální papírování nezbývá čas na práci. Ale to je asi v řádku. Inu koncern.

Lajkováním vlastních příspěvků na Facebooku říkalo o autorovi jaká je lama. Ale dnes si snad už nikdo svůj příspěvek nelajkuje!
 (dabel)

Tady je řeč o digitalizaci průmyslových podniků. Samozřejmě existují blízké analogie ale to, co popisujete tedy zrovna nepatří mezi ty bystré aplikátory :-) To je běžné možná v nadnárodních korporacích a zavání to spíš oblastí B2C. Digitalizace, pokud opravdu usnadní a pomůže, by neměla snížit kvalitu výstupů ať již produktových, tak mediálních. Ale výrobní procesní digitalizace je jiná liga než týmová digitalizace. Ale vaše pracovní zázemí neznám.

Interim manažeři byli během covidu dost v kursu. Vlastně i oni museli napínat mozkové závity ale od přátel mám feedback, že mnohým tehdy dost pomohli!

Fuk Tomáš:
Nedá mi to, trochu odbočím.Citace: Redakce portálu Elektrika

…optikou interim manažerů. Kdo netuší o jakou profesi se jedná,  pak interim management je dočasné obsazení manažera do společnosti, která provádí zásadní změny nebo potřebuje zachránit při neovyklé situaci…
Zde se naznačuje, že “interim manager” je nějaká speciální profese, vyznačující se nějakými vynikajícími, jinde se nevyskytujícími či jindy nepotřebnými vlastnostmi. Myslím, že opak je pravdou, že ten název je podobného druhu jako manažer podlahových ploch.
Interim manager (česky prozatímní,  provizorní manažer) je obsazován, když společnost potřebuje rychle obsadit manažerskou pozici a nemá vhodného kandidáta, takže musí zatím, na omezenou dobu, vzít zavděk někým byť ne zcela vyhovujícím, než najde toho správného. Anebo potřebuje najmout mouřenína na jedno použití.
Hezky jsou rozdíly mezi manažerem, zastupujícím manažerem a prozatímním manažerem popsány třeba tady.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana