Jak připevnit ve skříňovém rozvaděči kanály na vodiče mimo panel?

<< < (2/4) > >>

Hynek Havliš:
Píšete o tom, že příčky v žádném případě nepřiadají v úvahu, ale stejně - co použít např. rozpěrné lišty Rittal AX 2394.300 (na bok - jednu nahoru, druhou dolů, zcela bez poškození skříně) a mezi ně vložit vhodně naohýbaný plech, případně rovný plech pod jejich spodní stranu (ten by pak mohl být prakticky "přiložený u stěny rozvaděče" a na něj si namontujete už celkem cokoli).
Nevím, jestli vám to vyhovuje a jestli si rozumíme (nechce se mi to kreslit). Navařovací šrouby jsem nikdy nepoužíval - nepoškodí (neopálí) se navařením šroubu dovnitř barva i vně skříně? 

Milan Hudec:
40 FC
Zkuste na kousku a dejte prosím vědět jak to dopadlo.
Tento tmel mě zatím nezklamal jak v kombinaci kov/kov, tak plast.
Doporucuji rukavice ( jsou součástí kartuše),  z rukou to jde odstranit snad jen smirkem (dance)
Hořlavost (u lepidel to bude obdobné) nyní neřeším, posouzení rizika bude na vás.

Petr K.L.:
Měl jsem namysli spíš VX které má 2m už by ten panel musel být z trochu silnějšího plechu a zprofilovaný pro vyšší pevnost. A pro výrobu něčeho takového by musela být vůle na obou stranách a obávám se, že tohle řešení by zákazník platit nechtěl.

Ne, barvu na druhé straně ten svár nepoškodí.

K tomu 40FC koukal jsem na to a našel jsem nějaké hodnocení, že pokud se nespotřebuje ihned, tak po otevření ztvrdne. To by se mi moc nevyplatilo, nepotřebuji toho najednou zase tolik. Chová se to tak? V technickém listu jsem informaci o spotřebování po otevření nenašel.

Miroslav Revús:
Ak sa vám nevyplatí investovať do lepidla cca 250-300 korún, tak to budete mať zložité a zdĺhavé.
Asi vo vašom prípade neplatí, že aj čas sú peniaze.

Hynek Havliš:
Citace: Petr K.L.  23.06.2023, 00:02

Měl jsem namysli spíš VX které má 2m .... A pro výrobu něčeho takového by musela být vůle na obou stranách a obávám se, že tohle řešení by zákazník platit nechtěl.
...To by se mi moc nevyplatilo, nepotřebuji toho najednou zase tolik....

Zkuste to uchopit nějak politicky. Pokud stavíte dvoumetrvou skříň VX, tak, aniž bych věděl, co v ní bude, její cena bude nejméně desetiticíce korun (i pokud by byla poloprázdná a byly v ní třeba jenom jističe). Pokud bude tak plná, že se řeší atypické boční nástavby, troufám si odhadnout, že se bude jednat spíše alespoň o statisíce a pak by se těch pár drobných (řekněme pár tisíc) za ohnutý plech (o tom lepidlu nemluvě) mohlo najít, ne?
V případě VX by se samozřejmě použily jiné lišty, než mnou zmíněné 2394.300.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana