Jak připevnit ve skříňovém rozvaděči kanály na vodiče mimo panel?
Milan Hudec:
Citace: Petr K.L. 23.06.2023, 00:02
K tomu 40FC koukal jsem na to a našel jsem nějaké hodnocení, že pokud se nespotřebuje ihned, tak po otevření ztvrdne. To by se mi moc nevyplatilo, nepotřebuji toho najednou zase tolik. Chová se to tak? V technickém listu jsem informaci o spotřebování po otevření nenašel.
Každá kartuš po otevření tvrdne........ ., k uzavření používám uzavřenou křídlovou matici s těsnící kuličkou ze silikonu, a leta jsem spokojen.
Ale jsem jaksi zmaten vaším požadavkem, kdy konstruujete vymazlený estetický rozvaděč, do kterého se nesmí ani vrtnout, a najednou řešíte cca 200,- za lepidlo.
Martin Kurka:
Citace: Milan Jakeš 21.06.2023, 18:14
A co tedy kabelový žlab samolepicí? Pokud to není nějaká bezpečnostně kritická aplikace, tak by to mohlo stačit.
Jistý guru jednoho slaboproudého serveru má krásné heslo, že civilizace založená na samolepkách nemůže přežít.
Ještě jsem nanarazil na samolepicí žlábek, nebo na samolepicí kabelovou příchytku, která by po 3 letech neodpadla.
U dveří je jedno řešení dát pod matice ovladačů a tlačítek s otvorem 22mm tenký plech nebo plast s vystřiženou dírou 22mm a na tento praporec přichycený maticí ovladače (na rubové straně dveří) připevňovat žlab plastovými nýty apod. Někdy stačí na tuto praporcovou podložku dát místo žlabů kabelová sedla a svazkovat páskami.
Rittal VX má kolem dveří vyztužovací děrovanou lištu, k té se dá připevnit chobot kabelů ze dveří do skříně a také se k ní dají připevnit podložky pro upevnění vodorovných žlabů přes celé dveře.
Chobot nic jiného než šroubované kabelové sedlo, nebo stahovací pásky v postranní děrované liště neudrží.
Dávat cololiv na boky rozvaděče se nám vždy vymstilo na servisu, vždy jsme to řešili nosnou konstrukcí těsně za bočnicí a případný prostým průchodem skrz bočnici například pro hřídel hlavního vypínače. I kvůli servisu jsme na bočnice vždy dávali na přídavné panty pro otevírání boků.
Lepení je tak pevné, jak je soudržný, připravený a odmaštěný podklad. Zde byste stejně musel s nátěrem dolů jako při navařování, ale ve větší ploše. Vzhledem k tomu, že Rittal používá na plechy pasivaci a přáškové vypalování, nátěr se sundává dost špatně.
Milan Hudec:
Zde bych si dovolil s vámi výjmečně nesouhlasit.
Právě proto, že barva drží na podkldu fest, není důvod nelepit (ano netuším jaké bude zatížení kanálu).
Klempíři onen produkt používají úspěšně i na ošetřené plechy......
Vyzkoušejte si onen tmel v praxi, fakt neprohloupíte.
Jiří Blažej:
Jedná se o nový rozvaděč nebo rozšíření stávajícího někde v provozu? Pokud je nový, měl by být již od začátku navržen s rezervou, takže přidání přístrojů by neměl být problém (za cenu využití zbylé rezervy).
Milan Jakeš:
Citace: Martin Kurka 23.06.2023, 09:00
Jistý guru jednoho slaboproudého serveru má krásné heslo, že civilizace založená na samolepkách nemůže přežít.
Ještě jsem nanarazil na samolepicí žlábek, nebo na samolepicí kabelovou příchytku, která by po 3 letech neodpadla.
To je celkem dobré vědět : )) Já dosud používal samolepicí jen příchytky na zdrhovací pásky ale do nich po přilepení ještě zavrtal TEX šroub. Samolepicí příchytky se snadnou přesně "napozicují".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana