Je možné kabel 1–CXKH–R zaomítat podobně jako CYKY?
Vlado Konrád:
A naviac 3x2,5 má polomer ohybu 12 cm , izolácia je polyetylén , blbo sa blankuje a bude určite drahší ako CYKY
Petr Fiedler:
V místech se zvýšenou teplotou nebo pro krátkodobé zatěžování nebo tam kde je žádoucí trochu zlepšit požární bezpečnost může být 1-CXKH-R 3x1,5 racionální alternativa k CYKY 3x2,5 - průměry jsou pak srovnatelné. A v menších délkách je navíc cena kabelu úplně zanedbatelná vůči ceně lidské práce, navíc i docela dlouhé zbytky se dají koupit za ceny konkurující CYKY.
Petr Fiedler:
Citace: Pavel Horský 21.06.2023, 09:12
Oprava...NELZE z důvodu pH omítky.
Vyšší pH může mít za nálsedek chemické narušení stability pláště kabelu.
(poklona) . Můžete prozradit, nebo aspoň naznačit zdroj. K alkalickému prostředí jsem nenašel nic, našel jsem pouze nějaké zkoušky v kyselém prostředí.
Milan Hudec:
Citace: Petr Fiedler 23.06.2023, 18:09
(poklona) . Můžete prozradit, nebo aspoň naznačit zdroj. K alkalickému prostředí jsem nenašel nic, našel jsem pouze nějaké zkoušky v kyselém prostředí.
Mrknete na stránky nkt.
Pevné uložení definují pro tento kabel na roštech a pod.
O požadavku na ph se dočtete také.
Stavitelé jednoho pražského tunelu si tenkrat internet neprolezli a měnili.
Vlado Konrád:
Citace: Petr Fiedler 23.06.2023, 18:07
V místech se zvýšenou teplotou nebo pro krátkodobé zatěžování nebo tam kde je žádoucí trochu zlepšit požární bezpečnost může být 1-CXKH-R 3x1,5 racionální alternativa k CYKY 3x2,5 - průměry jsou pak srovnatelné. A v menších délkách je navíc cena kabelu úplně zanedbatelná vůči ceně lidské práce, navíc i docela dlouhé zbytky se dají koupit za ceny konkurující CYKY.
Písali ste o umiestnení pod omietku. Tie prvé vety sa toho netýkajú.
Primárne určenie ....s požiadavkou na protipožiarnu bezpečnosť a triedu reakcie na oheň B2ca.
K tej zámene....
Izolácia nie je PVC ale ... a teda povolená teplota jadra je do 90 st. A preto aj vyššia katalógová prúdová zaťažiteľnosť a je uvedená pre 90st C. Inak aj za ten ohrev káblom budete platiť. Za mňa to nie je náhrada CYKY 3x2,5
Rozhodnutie je samozrejme na vás
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana