Kam zapojit drátový zvonek v paneláku?
Peter Munka:
Citace: Martin x 22.06.2023, 14:36
Takže v zásadě jediná rozumná možnost je jiný interkom?
Na iny interkom by sa musela vymenit centralna jednotka a nasledne vsetky v bytoch. Teraz su aj modernejsie riesenia, nez analogove, moderne komunikuju digitalne cez dvojvodicovu zbernicu alebo cez 8 zilovy datovy kabel, vyhodou je moznost osadit kameru a videotelefony do bytov, kde je zaujem, inde sa pouzije len prenos zvuku.
Václav Třetí:
Jiný přístroj do bytu by bylo možné použít, systém 4+n s EAN umožňuje použít přístroje od jiných výrobců (na rozdíl od digitálních systémů). Musel by se najít typ (nebo kus), který má účinější reproduktorek na vyzvánění. Dalším možným řešením by bylo použít ještě jeden přístroj stejný a namontovat ho tam, kde je potřeba ho slyšet spolehlivě. Vyměňovat vše v celém domě je nesmysl. Asi nejlepší by bylo řešit to cestou spolupráce s firmou (nebo OSVČ), která vám v objektu zvonky a domofony udržuje.
Martin Kurka:
Už se to zde řešilo, na obdobném telefonu
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,41891.0.html
Požádejte o vedlejší zvonek firmu, co má u vás v domě domofony ve správě.
Pavel Horský:
Upozorňuji, že se vám může neodborný zásah do systému dom. telefonů šeredně nevyplatit. U nás jsme měli takového týpka, který si strašně lebedil v kutilství. Pak za ním šla oprava celého systému a přišlo ho to na poměrně dost peněz.
Vždy vše řešit se správcem tohoto systému.
Martin x:
Díky všem za příspěvky. A podnětné info.
Diskuzi v jiném vlákně jsem četl, ale to byl RD a moc to neřešilo mojí situaci.
Já jsem nějak podvědomě měl pocit, že ta řešení v paneláku budou všude stejná, unifikovaná. A jsem si jistý, že jsme kdysi doma s rodiči ten zvonek měnili taky a dávali tam něco jiného. Ale detaily už právě nevím.
Tady to vypadá o dost komplikovaněji . Jiný interkom do tohodle ještě zastaralého systému mi nepříjde jako extra řešení a vnější komplexnější zásah může mít dost nečekané výsledky. Hlavně ty vedlejší :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana