Poradíte mi s nastavením HDO přijímače FMX100?

<< < (4/6) > >>

maloraktor:
Mám na HDO FMX 100 nastavený stejný kód (A1 B6 P6) jako je na HDO e-onu v rozvaděči ale přepíná mi úplně jinak. V čem může být chyba? Jak to řešit?  (poklona)

Milda Vég:
Nedá se někde sehnat popis zapojení propojek u spínače HDO FMX 300 L?
Potřeboval bych vědět kam zasunout propojky
A - (A1 - A4)
B1 - (B1 - B8)
K1 - (P1 - P16)
K2 - (P1 - P16)
K3 - (P1 - P16)
Umístění spínače HDO je v obci Janov (Nový Bor),  Liberecký kraj (dříve okres Česká Lípa).
Za radu  (poklona) !  :)

Milda Vég:
Citace: Milda Vég  19.07.2008, 18:44

Nedá se někde sehnat popis zapojení propojek u spínače HDO FMX 300 L?
Potřeboval bych vědět kam zasunout propojky
A - (A1 - A4)
B1 - (B1 - B8)
K1 - (P1 - P16)
K2 - (P1 - P16)
K3 - (P1 - P16)
Umístění spínače HDO je v obci Janov (Nový Bor),  Liberecký kraj (dříve okres Česká Lípa).
Za radu  (poklona) !  :)

Ještě bych doplnil Kód 3, Kód povelu 154. Podle tabulky jsem našel povel A1 B4 DP6 - z toho je mi jasné, že propojku A zapojím na kontakty A1, propojku B1 na kontakty B4. Problém mám se zakojením propojek K1, K2 a K3. Propojku K1 zapojuju na kontakty P6, ale kam zapojit propojky K2 a K3?? Ještě jednou uvádím typ spínače HDO: FMX 300, provedení L.

Za rady všem  (poklona) !

Václav 3:
Vy potřebujete zřejmě pouze jeden povel - na akumulační spotřebič a máte třípovelové HDO (to se používá hlavně pro přímotopy). Vy použijete kontakty prvního relé od leva, hned za síťovým přívodem HDO a ty vám budou spínat spotřebič ve stejných časových intervalech jako HDO s povelem 154, které máte u elměru, zbylá relé nevyužijete a tudíž je jedno na které kolíčky P je nasadíte, relé K2 a K3 budou nějak spínat, ale K1 to ovlivňovat nebude.

Miloň Vágenknecht:
Citace: Václav 3  20.07.2008, 23:40

Vy potřebujete zřejmě pouze jeden povel - na akumulační spotřebič a máte třípovelové HDO (to se používá hlavně pro přímotopy). Vy použijete kontakty prvního relé od leva, hned za síťovým přívodem HDO a ty vám budou spínat spotřebič ve stejných časových intervalech jako HDO s povelem 154, které máte u elměru, zbylá relé nevyužijete a tudíž je jedno na které kolíčky P je nasadíte, relé K2 a K3 budou nějak spínat, ale K1 to ovlivňovat nebude.

(poklona)  za odpověď, tímto ale docílím pouze toho, že relé K1 při příchodu povelu HDO sepne, ale po jeho ukončení již nerozepne - zůstane tedy stále sepnuté (bojler pak ohřívá vodu za drahou sazbu). Kam tedy zapojit propojky K1, K2 a K3 tak, aby relátka spínala i rozepínala podle povelů HDO?

FMX 300L jsem zvolil proto, že do budoucna uvažuji i o elektrokotli, ten bude mít jiný tarif než bojler.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana