Jaké mají zásuvky s vestavěným USB zdrojem stand-by odběr?
Igor Molák:
Uvažujeme o použití zásuvky na 230 V s vestavěným USB zdrojem. Například ABB nebo Schneider. Je to zajímavý nápad, na druhou stranu to běží pořád, dokud se nevypne jistič. Má to nějaký stand-by odběr. Dále je to utopené v krabici, takže se to bude hůř chladit => větší namáhání součástek, zejména kondenzátorů.
Máte zkušenost s takovými zásuvkami? Doporučili byste je nebo raději preferujete kvalitní zdroj USB zapojený do zásuvky? Cenově takový zdroj vyjde o něco levněji včetně zásuvky.
Kamil Novák:
Citace: Igor Molák 01.06.2023, 22:53
... Má to nějaký stand-by odběr.
Dle (norm) ABB je klidová spotřeba 75 mW.
Citace: Igor Molák 01.06.2023, 22:53
Doporučili byste je nebo raději preferujete kvalitní zdroj USB zapojený do zásuvky?
1) Můžete mi sdělit, jak poznáte "kvalitní nabíječku"?
2) Osobně už léta mám a používám.
Toto řešení má jeden zásadní bonus. Výchozí stav bývá - kolik kusů přenosné elektroniky v domácnosti je, tolik bylo i nabíječek. Zpočátku. Když se ve vašem okolí vyskytují jedinci, kteří si nelámou hlavu s nějakým systémem, tak po čase zjistíte, že "vaše" nabíječka (která byla dosud vždy na svém místě) je pryč, protože třeba : "já jsem si svoji zapomněla ve škole...".
V takovém případě je zásuvka s USB konektory prostě skvělá! (dance)
Jiří Schwarz:
Kolik hodin vám vydrží běžet TV v režimu StandBy, když je denně na omezený čas zapnutá?
Dny? Týdny? Měsíce? Roky?
Tak si představte v podobném zdroji, běžícím v podstatě velkou část času "naprázdno", stejné kondenzátory
Několik let snad, na "věčný časy" to asi nebude.
Peter Munka:
Tie kondenzatory sa maju velmi dobre, su trvalo nabite, polarizovane, na rozdiel napriklad od tych v predradniku led pasika alebo v beznej nabijacke, kde schytaju riadny prudovy impulz pri zapnuti.
Aky je stratovy vykon USB zasuvky pri plnej zatazi 5V / 2A je otazne, vtedy kondenzatory budu namahane teplom.
Problem este moze nastat, ci zasuvka ovlada moderne protokoly telefonov a pusti im 9 a viac voltov pre rychlonabijani e. Bezny stary model, instalovany pred 10 rokmi, nebude optimalne fungovat s novym mobilom, nabijanie bude pomale.
Kamil Novák:
Citace: Peter Munka 04.06.2023, 18:26
Problem este moze nastat, ci zasuvka ovlada moderne protokoly telefonov a pusti im 9 a viac voltov pre rychlonabijani e. Bezny stary model, instalovany pred 10 rokmi, nebude optimalne fungovat s novym mobilom, nabijanie bude pomale.
To je podle mne "pseudoproblém".
Nebo snad vy nosíte všude sebou originální nabíječku a v případě potřeby nabíjíte pouze z ní?
Třeba i v autě?
A nebo je realita spíš taková, že je jedna nabíječka doma, jiná ve firmě, další např. na chalupě... a když je potřeba, tak se telefon napojí v autě?
Za mne rychlost nabíjení není zas tak podstatná. Telefon není elektromobil.. .;-)
BTW: ty zásuvky s USB podporují nabíjecí protokoly Apple MFI s 2,4 A a BC 1.2 s 1,5 A. (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana