Proč se říká stavebnímu rozvaděči antoníček?

<< < (7/7)

Miroslav Minařík:
Citace: Josef Pavlík  31.05.2023, 12:56

Původní tvar stavebního rozvaděče byla deska s přístroji, která měla vzadu opěru a ta se zajišťovala pomocí rozporky zaháknuté pod deskou (viz štafle.) Z boku má profil této konstrukce tvar velkého písmene A. Ale slovo Áčko je mnohoznačné. A protože elektřina "kope",   začala se deska s přístroji zakrývat a označovat nápisy odrazujícími dotyk. Stala se "svatou" kapličkou.

(jednicka) To zní velice dobře!

Pavel Horský:
Citace: Petr Liskar  28.05.2023, 13:22

AI je program běžící na základě nějakého algoritmu.
Program má za jediný cíl poskytnout odpověď.
Kvalita odpovědi je závislá na kvalitě otázky.
Hloupé na tom je to, že odpověď je personifikován a.
Další, co zde hraje roli je to, že jazykovým základem AI je angličtina.

Několikrát se mi podařilo uvést AI do stavu čirého zoufalství, jednou mě dokonce byla odmítnuta odpověď - to bylo poté, co jsem AI umatoval na poměrně jednoduché otázce.

Ukázku, jakou roli hraje jazyk položené otázky, je v souboru whitwort.txt. Ukázka personifikace odpovědi je v souboru antonicek.txt.

Pak si tedy kladu otázku, jaký význam má AI zde na profesním fóru. Jsou věci povedené a nepovedené a AI je hodně nepovedený počin. Nedej bože, aby se jeho textu někdo chytil a bral ho jako profesionální vyjádření. Myslím, že je spíše na škodu než k užitku.

Martin Škopek:
Citace: David Hruda  28.05.2023, 10:47

A u nás na jihu Čech se název "antoníček" vůbec nepoužívá (nebo jsem to nezaznamenal).
Zato se často používá "kaplička".

Při školení "50ky" lidmi z E.ONu se označení "antoníček" používalo normálně. Určitě to mám zapsané v poznámkách. Ale je pravda, že v testech byl uveden "st. rozvaděč".  (drinks)

Petr Liskar:
Citace: Pavel Horský  01.06.2023, 08:05

Pak si tedy kladu otázku, jaký význam má AI zde na profesním fóru.

Má úplně stejný význam, jako někteří trolující diskutující s jediným rozdílem: AI nedělá problém uznat chybnost jí/jím poskytnutého údaje.

Miroslav Minařík:
 (mimo)
Citace: Pavel Horský  01.06.2023, 08:05

Pak si tedy kladu otázku, jaký význam má AI zde na profesním fóru. Jsou věci povedené a nepovedené a AI je hodně nepovedený počin. Nedej bože, aby se jeho textu někdo chytil a bral ho jako profesionální vyjádření. Myslím, že je spíše na škodu než k užitku.

Na tu otázku bylo odpovězeno, respektive všem blízkým to vysvětluji dokola osobně. Spíš si kladu otázku, proč ti, kterým jsem to už vysvětlil se ptají znovu, někoho jiného a dokonce ve vlákně na zcela jiné téma.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana