Jaké průměry diamantové korunky pro otvory krabic používáte nejčastěji?

<< < (2/4) > >>

Jiří Kantner:
Citace: Jaromír Táborský  19.05.2023, 08:52

Pak mi začíná svítat. Přece nebudou chlapci tahat víc korunek když jim stačí jedna velikost. Ovšem o to víc spotřebují sádry. :-)

Ale houby, cena sádry je zanedbatelná proti času který strávíte opravou usazení krabice, která nešla celá ztalačit.
Naprostá většina krabic má totožný průměr a pokud se jedná o vellé čtvrercové krabice nebo kruhové KO97 je lepší díru už sekat nebo vrtat 4x80 ,  protože  díky větším průměrům kabelů je užitečné mít kolem krabice více manipulačního prostoru.

František Šohajda:
S tím spodním "obrázkem" mám nejlepší zkušennost i do betonu.
Vyrábí se jich více typů a ceny!
Vrtačky min. přes 1000W-čím více,lépe se vrtá.
Raději větší díru a vyplnit sádrou. (dance)

Jaromír Táborský:
Včera jsem zkoumal montážní vozidlo jednoho elektrikáře který u sousedů dělal rekonstrukci elektroinstala ce. Když prošel všechny šuplíky našel pět korunek 2x80mm, 76 a 74mm a prý stejně používá jen ty 800mm. Vzhledem na vybavenost vozidla bych spíš řekl, že ty další korunky našel až po té, co jsem ho o to poprosil. Jinak šikovný chlapík, moc nemluví za to jede jako pila a je v obraze víc, než jsem čekal.
Tak když koupíme do zásoby víc 80mm korunek nic nepokazíme?

Miroslav Minařík:
Kamarád volal, že pro krabice do zdiva a sádry používá 82mm. Koukněte na připravené hlasováni.

Václav Třetí:
Jak již bylo napsáno, sádra je levná (i když také podražila),  takže šetřit s ní je nesmysl. Příliš malý otvor ve zdivu vyžaduje použít velice řídkou sádru, aby se dala krabice přesně usadit, a ta zase má nižší pevnost. Já používám 80 a 82mm. U plynosilikátov ých bloků je třeba počítat s tím, že vysušují, je třeba důkladně vlhčit a mít sádru nebo lepidlo mokřejší.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana