Jaké podklady pro výchozí revizi elektroinstalace?
MirekJakus:
Já to mám tak že firma dělala elektriku, konkrétně FVE a jejich smluvní RT dodal Výchozí revizi, ale bez dokumentace skutečného provedení. Firmě se za dokumentaci asi nechce platit a mysleli si že jim to projde.
Ještě jednou díky všem, mám argumenty pro diskuzi s nima.
Pavel Horský:
Já se teď chystám na ČD. To, co předvedl dodavatel prací rekonstrukce nádražní budovy s instalací hromosvodu, to prostě už nikdy nesmí nikomu projít.
A budu asi docela drsný.
Už mě takové práce opravdu dost vadí.
Jeden se tu snaží a druhý má vše u zádele, neboť ví, že mu to ten třetí posvětí a čtvrtý zaplatí.
Tak to tedy NE!
Foto dodám v týdnu a je to opravdu hrozné.
A ještě hroznější je, že je na to na 100% vyhovující výchozí revizní zpráva.
Vlastně.....Mi lane H., to je pomalu v Tvé kompetenci (norm)
Nebo se pletu?
Jan Bocek:
Citace: GDPR 08.05.2023, 10:04
Vždyť je to zcela jednoduché; obraťte se se stížností na revizního technika na nejbližší SUIP.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-251#p7-1-g
Zákon 251/2005 Sb.,
je o inspekci práce při zřízení Státního úřadu inspekce práce - SUIP se sídlem v Opavě.
Řeší problematiku mezi zaměstnavatele m a zaměstnanci.
Pokud toto naplnění nesplňuje rodinný dům, tak se to inspekce práce netýká.
K tématu o podkladech k VRZ.
Již bylo uvedeno v kterých ČSN jsou uvedeny požadavky na podklady k výchozí revizí.
To jsou minimální požadavky.
Mohu také uplatnit požadavky v NV 118/2016 Sb. uvedené v příloze. A VRZ bude standardní.
A pokud uplatním požadavky v NV 190/2022 Sb., bude VRZ nadstandardní
Jen bych připomenul, že zákon 183/2006 Sb., v §154 odst.2 vyžaduje dokumentaci elektrického zařízení, odpovídající skutečnému provedení
Někdo namítne, že již byl vydán nový stavební zákon, je to možné. Ale vyhláška číslo 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb stále platí. A o tom, že se musí dodat dokumentace a doklad o odborném prověření elektrické instalace uváděné do provozu, byla vyhláška číslo 48/1982 Sb. To znamená, že tato nejen zvyklost ale povinnost platí již více než 40 roků...a naleznete to i v základní normě |ČSN 33 2000-1 v článku 132.13. A jsme stále u minimálních požadavků, pod které by se nemělo jít při uvádění elektrického zařízení do provozu.
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 07.05.2023, 17:20
Rodinný dům!
Podľa môjho je rodinný dom až do kolaudácie rovnaké pracovisko jak všetky ostatné,.. na ktorom platia všetky zákony a predpisy BOZP...vrátane vypracovania VR..
Až po kolaudácii je to priestor určený na bývanie (nie ubytovanie), ktorý z oblasti BOZP a VTZ logicky vypadáva...
No kus guláš v tom je furt,..hlavne pri predpisových zásahoch do EI, keď sa rodinný dom v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas pre dodávateľskú firmu zase stáva pracoviskom...
Radim Strycharski:
Citace: Peter Lovacký 09.05.2023, 18:44
Podľa môjho je rodinný dom až do kolaudácie rovnaké pracovisko jak všetky ostatné,.. na ktorom platia všetky zákony a predpisy BOZP...vrátane vypracovania VR..
Jedině pro elektroinstala ci, která je v provozu a zpravidla tedy podle ČSN 33 2000-7-704 ed. 3. Tento režim ale výchozí revizí RD končí. Takže jestli někdo chce honit dokumentaci pro SÚIP, tak jedině pro stav nyní provozovaného staveniště a nikoli pro stav budoucího provozování RD.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana