Uvažujete v analýze rizik pro hasičskou stanici jako budovu s veřejnou službou?
Adam Novák.:
Počítali jste někdy rizika pro hasičskou zbrojnici profesionálníc h hasičů a uvažovali jste se zbrojnicí jako s objektem, ze kterého se poskytují "veřejné služby"?
Jan Bocek:
Objekty HZS ČR a PČR spadají pod MVČR a mají svá specifika v posuzování rizika.
Jedna záležitost je posuzování objektů a druhá záležitost je posuzování služeb a rizika
při těchto poskytovaných službách.
Pokud bych měl hodnotit rizika v těchto objektech, anebo dokonce provádět bezpečnostní audit,
tak bych se v rámci přípravy spojil s docenty vyučující na FBI - fakulta bezpečnostního inženýrství na VŠB v Ostravě. Případně bych si vytáhl poslední dizertační práce na toto téma. Hlavně z hlediska aktualizované legislativy.
Jako revizní technik jsem několikrát revidoval elektrické zařízení v profesionálním zařízení HZS. Jenže tam jsem rizika nepočítal, protože byly v dokumentaci. Byl aktualizovaný PVV, byla důkladná technická zpráva a také VRZ. Proto jsem měl podlečeho jen posuzovat "shodu".
Nenapsal jste, zdá se to týká vůbec Elektriky, anebo celé BOZP. Tady jsme ale na servru Elektrika, přesto mne ty "veřejné služby" trochu pobavily. Pak by to mohla býti i veřejná budova a to zdaleka není. Zkuste jen tak osobní prohlídku nějaké profi hasičské zbrojnice..... při poplachu by jste tam určitě přišel k úrazu. Prostě vás tam nikdo nepustí.
Milan Hudec:
Citace: Adam Novák. 04.04.2023, 12:08
Počítali jste někdy rizika pro hasičskou zbrojnici profesionálníc h hasičů a uvažovali jste se zbrojnicí jako s objektem, ze kterého se poskytují "veřejné služby"?
Ano.
František Šohajda:
Má tam možost vstupu veřejnost??
pokud NE ,tak tam jsou samo školení lidé, jiný se tam nedostane.
Veřejné služby jsou to, že tam může veejnost??
Pavel Horský:
Citace: František Šohajda 05.04.2023, 06:06
Veřejné služby jsou to, že tam může veejnost??
:-D :-D :-D :-D
Tady je občas sranda :-D
Veřejná služba je služba ve veřejném zájmu, kterou poskytuje nebo objednává a financuje či spolufinancuje složka veřejné správy, tedy stát nebo územní samosprávný celek (v Česku kraj nebo obec).
HZS jsou samozřejmě veřejnou službou a ne že ne.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana