Podle čeho zvolit tvar lisovacích kleští pro konkrétní spojku?
Jiří Černých:
Kolego Bocku,
ten odkaz který dáváte, kde to rozebírá pan Kurka jsem už četl. Ale i on tam někde například psal, že rozdíl mezi redukovanými a neredukovanými oky(potažmo spojkami) je v síle stěny, pak ale zase na třetí straně diskuse píše, že v tomto rozdíl není, a dokládá to srovnáním technických listů ok redukovaných a neredukovaných . Proto píšu, že je v tom tak trochu guláš.
Za další by mě zajímalo jak poznám, že mé krimpovací kleště jsou na lehčené nebo nelehčené dutinky(respektive oka)? Pan Kurka to tam taky v diskusi rozebíral(rozdíl mezi cimco 10 1882 a mezi 10 1883) přitom rozdíl mezi těmito cimco kleštěmi na první pohled není, obě mají hexa lisovací tvar čelistí
Mám tyto kleště Geko G 00920 a nevím, jestli jsou na lehčené nebo nelehčené, nikde to není psáno.
Jediný rozdíl mezi kleštěmi na nelehčené a lehčené mě napadá v tom, že jedny kleště mají hexa tvar sevřenější než ty druhé, druhé mají hexa tvar o něco užší, aby více stlačily.
Miroš Jan:
Ty kleště na fotce, ale nejsou na tak malý průřez stavěné. Je tam údaj od 6 do 50 mm2.
Pokud výrobce těch kleští neuvádí, na jaký druh spojek je určen, je to minimálně zarážející.
U kleští, které používám, je na čelistech uveden průřez, který se po nalisování objeví na té spojce, nebo na oku.
U těch kleští na foto, je na těch čelistech uveden průřez?
Jiří Černých:
Citace: Miroš Jan 05.04.2023, 19:40
Ty kleště na fotce, ale nejsou na tak malý průřez stavěné. Je tam údaj od 6 do 50 mm2.
Pokud výrobce těch kleští neuvádí, na jaký druh spojek je určen, je to minimálně zarážející.
U kleští, které používám, je na čelistech uveden průřez, který se po nalisování objeví na té spojce, nebo na oku.
U těch kleští na foto, je na těch čelistech uveden průřez?
Miroši,já vím, že ty žluté kleště nejsou na malý průřez. Ty kleště jsem sem dal jen tak pro zajímavost, protože nemůžu zjistit, jestli jsou na lehčené nebo nelehčené dutinky/oka. Opravdu nemůžu najít, jestli jsou ty mé kleště na fotce na lehčené nebo nelehčené dutinky, oka.
Jiří Černých:
Mám ty menší kleště, typ HHYJ-50
https://www.alibaba.com/product-detail/Mechanical-Crimping-Tool-with-Crimping-Range_1600446868025.html
M S:
Drobny OT: Je mi uplne jasne, ze vsetky klieste su aj tak vyrobene v Cine, ale klieste schopne lisovat koncovky, cez ktore pojde 200A by som z alibaby za 20 USD fakt nemal gule kupit.
Moje naradie na lisovanie je GPH, Klauke a Cimco. Ak potrebujem nieco kriticke, napriklad 240mm2 hlinik, som velmi spokojny so spriaznenou firmou, ktora mi pride zalisovat vsetko hydraulickym bateriovym naradim Klauke EKM 60/22 za 3k EUR a da mi log z kazdeho jedneho spoja. Vsetky spoje su kontrolovane termokamerou a zatial bez jedineho problemu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana