Tým Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu
|
|
« kdy: 30.03.2023, 08:02 » |
|
S TIČRem už jen datovou schránkou! Opěvované i proklínané datové schránky přitvrďují! S účinností od 1.3.2023 přechází TIČR v rámci digitalizace při procesu prověřování odborné způsobilosti a vydávání oprávnění na komunikaci výhradně prostřednictví m datových schránek. V tuto chvíli jsou všem právnickým osobám a fyzickým osobám podnikajícím zasílány Rozhodnutí o vydání oprávnění elektronicky. Jak je to s vámi? Používáte už datovou schránku a máte snad nějaký problém? Související ... ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Víte, že se s TIČRem domluvíte už pouze přes datovou schránku?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Juraj Rojko
|
|
« Odpověď #3 kdy: 30.03.2023, 15:49 » |
|
Tak hlavně jako nepodnikající fyzická osoba asi nebudete žádat o oprávnění, takže s Tičrem v tomto a co fyzické osoby nepodnikající? ...
Fyzické osoby nepodnikající nežádají TIČR o vydaní oprávnění.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Juraj Rojko
|
|
« Odpověď #7 kdy: 30.03.2023, 19:35 » |
|
Pokud pracuji jako zaměstnanec a jsem revizní technik, jsem to já, kdo žádá o přezkoušení z důvodu prodloužení platnosti Osvědčení. A nemusím být podnikající osoba, nemusím mít datovou schránku
Ale to oznámení TIČRu je jen o odesílání oprávnění a o to nežadáte, ne? (Nešťastná je ta formulace “komunikaci výhradně prostřednictví m datových schránek”, která neodpovídá skutečnosti. Např. žádosti se stále daji posílat i poštou nebo e-mailem, jak plyne z pokynů.)
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #10 kdy: 31.03.2023, 07:04 » |
|
Ježiš, tak at zkoušku o padesátikorunu podraží a vrátnej či kdo hópne na poštu.
Ty jsi z levného kraje.... Tak min 500 ,za to už by šel vrátný i na poštu!!
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #12 kdy: 31.03.2023, 08:58 » |
|
Ty jsi z levného kraje.... Tak min 500 ,za to už by šel vrátný i na poštu!! Zkoušených je deset, tak by to vyšlo. Spíše jsem nikdy nepochopil, proč se osvědčení nevydávají hned v rámci zkoušek.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #13 kdy: 31.03.2023, 10:42 » |
|
Spíše jsem nikdy nepochopil, proč se osvědčení nevydávají hned v rámci zkoušek. To jsem se ptal po zkouškách RT..... Prý je to velmi složitý výkon, hned to neumějí udělat !
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #15 kdy: 01.04.2023, 11:44 » |
|
1) Na stránkách TIČRu se píše pouze o zasílání Oprávnění do DS. Takže Osvědčení mi přijde standardně doporučeným dopisem? 2) ohledně datových schránek mi vadí 3 věci : - že jsou povinné (dosud jsem ji neměl a překvapivě jsem s tím dokázal v pohodě žít) - fikce doručení - propojení s ostatními systémy není doladěné. Např. propojení DS se systémem ČSSZ u mne trvalo namísto avizovaných 3-5 dnů (což je skandál samo o sobě) celých 13 dnů. Za tu dobu bych se na nejbližší OSSZ doplazil po břiše ! Ale to je
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|