Kde seženu programovatelný termostat na 16A?

(1/4) > >>

Petr Kotulán:
Nemohu najít vhodný programovateln ý termostat na 10-16A.Něco takového jako Elektrobloc PT30.
Je lepší natáhnout ovládání z termostatu až do bytového rozvaděče a ovládat relé, nebo nainstalovat nějaké míiniaturní relé 220V/10-16A pod termostat?

Otakar Dosbaba:
Standardním řešením je zapojení termostatu pouze do ovládacích obvodů vytápěcí soustavy. Jen u jednotlivých spotřebičů s nižším příkonem (např. lokální topná rohož atd.) se termostatem spíná přímo. Takže jde o to, co má váš termostat řídit. Pokud jde o ty panely, pak bude univerzálnější řešení samozřejmě vedení od termostatů zvlášť do rozvaděče (např. kabelem JYTY 4Dx1) a zde by byly ovládány nezávisle i stykače. Také by v budoucnu mohla být snažší koordinace s centrálním vytápěním. Je to ale náročnější na kabeláž a tím pádem i na peněženku.

Petr Kotulán:
Chtěl jsem centrální regulaci http://www.i-solutions.cz/regulace-produkty-nabidka.html. Centrální jednotkou BMR RT, ale bylo mi vysvětleno, že pro infra panely není vhodná tyrystorová regulace ale lepší je termostaty kvůli účinosti.Panel má největší účinost když se nahřeje na maximální teplotu.
Prvně jsem chtěl tuto centrální regulaci kvůli častým změnám požadavků na vytápění pokojů.(chodím na noční, některý den nejsem celý doma).

Petr Kotulán:
Bohužel kdybych měl ovládat vytápěné panely nepřímo musel bych do 3 pokojového bytu nainstalovat rozvodnici značných rozměrů.(obyvák,ložnice,pokojík,kuchyň,chodba,koupelna,WC) na každý objekt samostatný stykač.V každé místnosti chci samozřejmě mít vzlášť regulovanou teplotu.
  Jen v obyváku asi budu ovládat nepřímo, protože tam bych chtěl mít 2x900W to je asi 8A. z použít inteligentní termostat s mikroprocesore m jako např. PT30 od firmy Elekrtobock.

Zemánek:
D.Den kouknětě se na Eberle Instat+ www.ampra.cz
s pozdravem
J.Zemánek

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana